Aha: waarschijnlijk krijgt WhatsApp deze nieuwe functies

whatsapp nieuwe functies

Ondersteuning voor meer apparaten en meer privacy-opties: dit kun je verwachten

Zoals met alle apps, geldt ook voor WhatsApp dat de ontwikkelaars achter de schermen altijd hard bezig zijn met verbeteringen. Eens in de zoveel tijd komt er dan een update uit die foutjes in de app verhelpt, de boel makkelijker maakt of simpelweg hele nieuwe dingen mogelijk maakt. Binnenkort kun je deze nieuwe functies verwachten in WhatsApp.

1. WhatsApp op de iPad

We kennen het allemaal: zit je lekker op de bank met je iPad, maar kun je geen appjes beantwoorden omdat je telefoon niet binnen handbereik ligt. Hier komt binnenkort waarschijnlijk verandering in! Techneuten hebben namelijk door de code geplozen, en hieruit zou blijken dat er wordt gewerkt aan een iPad-versie. Of andere tablets binnenkort ook app-mogelijkheden krijgen, moet nog blijken.

2. Telefoonloos appen

Sowieso wordt het binnenkort makkelijker om ook zonder telefoon een appje te versturen. Op dit moment is het nog zo dat web-WhatsApp verbinding maakt met je telefoon om berichten te versturen. Dit betekent: heeft je telefoon geen data of wifi? Dan kun je Whatsapp op je computer ook vaarwel zeggen. Straks wordt het echter mogelijk om ook zonder actieve internetverbinding op je smartphone te appen. Sterker nog: die functie is al beschikbaar, maar bevindt zich nog in een testfase.

3. Groepjes in groepjes

We kennen het allemaal wel: zijn vrienden of familie jarig, dan heb je er spontaan een appgroep bij voor de organisatie, een aparte groepschat om een verrassing te regelen en nog een appgroep voor de mensen die er samen heen gaan reizen. Kan makkelijker, toch? Daarom komen er waarschijnlijk ‘Communities‘ aan in WhatsApp. Dit zijn een soort overkoepelende groepen, waarbinnen je dan verschillende kleinere groepschats kunt aanmaken. Hiermee gaat de app meer lijken op andere populaire apps zoals Discord en Slack.

4. Privacy-opties

Ook komen er waarschijnlijk enkele updates op privacy-gebied aan. Zo moet het mogelijk worden om voor afzonderlijke contacten te verbergen wanneer je voor het laatst online was. Op dit moment kun je die functie namelijk alleen volledig aan- of uitzetten. Zo kan je baas bijvoorbeeld niet meer zien dat je tot laat nog online was, maar je moeder of vriend(in) wel. Daarnaast wordt het waarschijnlijk mogelijk om oudere berichten te verwijderen. Nu kan dat nog slechts met berichten van maximaal een uur oud.

Welke van deze nieuwe functies kijk jij het meest naar uit?

Lees ook: Opgelet: WhatsApp werkt binnenkort niet meer op deze smartphones
Bron: NU.nl | Beeld: Unsplash, Mika Baumeister