Met deze tip verdwijnt kalkaanslag op je kranen als sneeuw voor de zon

kalkaanslag

Zeg maar dag tegen kalkaanslag!

Iets dat we vaak in onze badkamers tegenkomen: kalkaanslag. Het is een vervelend probleem waarbij kalk zich nestelt op kranen en glazen wanden in voornamelijk badkamer, maar ook in keukens. Je wil natuurlijk dat deze ruimtes er mooi schoon en fris uit zien, zonder dat je er een dagtaak aan overhoudt om dit ook zo te houden.

Kalk in leidingwater
Kalkaanslag is een hardnekkig en vervelend probleem dat zich vaak in de badkamer op kranen en glazen wanden nestelt. Als we douchen en we de douchecabine naderhand niet snel genoeg afdrogen, gaat het kalk dat in ons leidingwater zit zich afzetten op het sanitair. Dit ziet er hartstikke vies uit en maakt dat je douchecabine dof oogt. Gelukkig kun je jezelf alle ellende heel makkelijk besparen met 1 natuurlijk product! Deze tip staat op de volgende pagina, maar voordat we deze tip geven, hebben we ook nog een andere handige manier om van kalkaanslag af te komen. Daarvoor heb je alleen WD40 en een pluisvrije doek nodig.

Wat moet je doen?

Zorg er als eerste voor dat je douchecabine (zo goed als) vrij is van kalk. Spuit vervolgens WD40 op de plekken waar je kalkaanslag wilt voorkomen. Laat even inwerken, spoel af en wrijf droog met een pluisvrije doek. Door je glazen deuren/wanden in te vetten met WD40 ontstaat er een beschermend laagje op het oppervlak. Dit zorgt ervoor dat de kalk in het leidingwater zich niet kan afzetten op het glas. Ideaal toch?

Kijk gauw op de volgende pagina voor onze tip met het natuurlijke product!

Pagina 1/2