Oei: zoveel tijd van je leven ben je kwijt aan het kijken van series

series

Erg confronterend!

Ben jij gek op series? Dan is de kans groot dat je hier heel wat vrije uurtjes aan spendeert. Met een overvloed aan streamingsdiensten hoef je je dan ook nooit meer te vervelen. Maar heb je eigenlijk wel door hoeveel uren je hiermee kwijt bent? Dát kun je nu dus zien. Maar let op: dit kan erg confronterend zijn. 

Series bingen

Netflix, Videoland, Disney+, HBO Max en Amazon Prime: het is slechts een greep uit alle streamingsdiensten die we tegenwoordig in Nederland hebben. Er is dan ook altijd wel een leuke serie te vinden die je nog niet hebt gezien. Soms heb je niet eens door hoeveel series en films je eigenlijk kijkt in je leven. En geloof ons: met zoveel platformen kan dat snel oplopen.

In Nederland blijken series vooral populair. Maar liefst 42 procent van de bevolking bingewatcht regelmatig een serie. Maar hoeveel uren ben je eigenlijk kwijt aan al dat bingen? Uh, dat wil je misschien wel niet weten. Maar we vertellen het toch!

Hoeveel uur

Oke, we kunnen je nu niet een specifiek getal geven met een aantal uren. Dat is per persoon namelijk verschillend! Toch is er een manier waarop je erachter kunt komen hoeveel tijd van je leven jij al gespendeerd hebt aan het kijken van een serie. En nee, hiervoor hoef je niet handmatig alle seizoenen, uren en minuten bij elkaar op te tellen. Dit doet de website tiii.me namelijk voor je.

Op dit platform kun je precies berekenen hoeveel uren en dagen je kwijt bent aan jouw favoriete series. En waarschijnlijk is dat meer dan je verwacht.

Zo werkt het

Hoe bereken jij nu je persoonlijke aantal uren? Heel simpel: je typt de namen van de series in die je hebt gekeken en hoeveel seizoenen. De website berekent vervolgens hoeveel uren en dagen jij hieraan kwijt bent geweest. Heb jij bijvoorbeeld alle seizoenen van Grey’s Anatomy gezien? Dan ben je hier 11 dagen, 19 uur en 48 minuten aan kwijt geweest. Heb je de populaire serie Bridgerton helemaal uit? Dan ben je precies 16 uur verder. En alle seizoenen van Keeping Up With The Kardasians kostten je 8 dagen, 5 uur en 23 minuten. Het is dus even graven in je geheugen welke series je al hebt gezien, maar dan heb je wel weer een leuk (of confronterend) feitje in the pocket. Durf jij het aan?

Lees ook: Met deze ‘geheime’ codes kun je alle films en series op Netflix zien

Bron: Ze.nl, Tiii.me | Beeld: Pexels