Oeps: dit kun je beter niet door de wc spoelen

wc

Liever niet doorspoelen

Als je even niet wat je met bepaalde rommel aan moet, is het nogal verleidelijk om het door de wc te spoelen. Voor je het weet is het weg en heb je er geen omkijken meer naar. Toch is het niet verstandig om alles maar meteen in de pot te gooien. Deze dingen kun je beter niet doorspoelen!

Bleekmiddel

Maak jij je toilet regelmatig schoon met bleek? Dan kun je beter overstappen op een ander schoonmaakmiddel. Bleek kan namelijk in combinatie met de andere dingen die door de wc worden afgevoerd zorgen voor een chemische reactie in het riool. In het ergste geval kan dit er zelfs voor zorgen dat er giftige gassen vrijkomen.

Zakdoekjes

Ook je zakdoekjes kun je na het snuiten van je neus beter niet door het toilet spoelen. Deze zijn namelijk net als keukenpapier gemaakt van ander materiaal dan wc-papier. Dit materiaal lost niet goed op in water en kan ervoor zorgen dat je wc verstopt. Zakdoekjes kunnen dus voortaan in de prullenbak!

Pleisters

Ook pleisters kun je beter in de prullenbak gooien. Deze worden gemaakt van plastic materiaal, dat net als zakdoekjes niet goed oplost in het wc-water. Met als gevolg: juist, verstopping.

Kauwgom

Je zou misschien denken dat het niet erg is om je kauwgompje door het toilet te spoelen, maar je kunt het toch beter niet doen. Kauwgom kan namelijk vast gaan zitten in de leiding, wat voor problemen kan zorgen in de doorstroming.

Etensresten

Wanneer je nog een restje soep over hebt, is het natuurlijk verleidelijk om dat weg te spoelen door het toilet. Helemaal als er ingrediënten in zitten die niet door de gootsteen passen, is de wc een aangename optie. Toch kun je hier beter van wegblijven, want net als bij kauwgom kunnen vetten van etensresten vast blijven zitten in de leiding. Bindt het zich aan andere resten, dan kan het zorgen voor een flinke verstopping. Een betere oplossing is om je etensresten in een stevige zak te doen en die meteen bij het vuilnis te gooien.

Lees ook: Dit is hoeveel één wasbeurt met de droger kost

Bron: libelle.nl | Beeld: Unsplash, Giorgio Trovato