Oeps: zo vaak moet je een badjas eigenlijk wassen

badjas-wassen

Dit zagen wij niet aankomen

Draag jij je badjas ook zo graag? Je stapt de douche uit en hup, snel een badjas aan. Of wanneer je ’s ochtends uit bed komt, hangt hij meteen voor je klaar. Hoe heerlijk zacht en warm je badjas ook blijft, hij moet op z’n tijd gewassen worden. Spoiler alert: dat is een stuk vaker dan je zou denken.

Veel wasbeurten

Het is best logisch te verklaren. Hoe vaker je je badjas draagt, hoe vaker je hem moet wassen. Als je hem alleen na het douchen gebruikt, dan is eens in de twee weken voldoende. Wanneer je badjas alleen onderdeel is geworden van je huispak, dan ligt dat aantal al snel een stuk hoger. In dat geval kun je hem het beste één keer in de week wassen. En heb je hem gebruikt in een sauna of zwembad, dan kun je hem het beste direct na gebruik weer wassen.

Wassen

Om hem weer lekker warm en zacht te krijgen, kun je hem het beste wassen volgens de wasvoorschriften. Net als dat bij handdoeken de vezels door veel wassen weggaan en hij daardoor minder zacht aanvoelt, gebeurt dit ook bij je badjas. Was hem daarom niet warmer dan veertig graden, om eventuele vlekken eruit te krijgen. Ook voorkom je hiermee dat hij krimpt. Wasverzachter kun je beter laten staan, want hiermee ontstaat er een ‘laagje’ over de stof waardoor het water minder makkelijk wordt opgenomen. Azijn biedt echter uitkomst: een kopje azijn zorgt voor een extra zachte badjas.

Drogen

Drogen van een badjas werkt eigenlijk hetzelfde als bij een handdoek: je kunt hem het beste hangend laten drogen. Veel badjassen mogen ook in de droogtrommel, maar kan hij hierdoor wel sneller slijten. Aan de lucht drogen werkt dus eigenlijk het beste.

Lees ook: Handig! Zo knoop je een badjas veel strakker dicht

Bron: Max Vandaag | Beeld: Pexels