Om deze reden moet je je was buiten laten drogen

was buitenhangen

Je wasgoed is je dankbaar!

De zon pronkt steeds vaker aan de lucht en is daarom het perfecte moment om je was buiten te hangen. Naast dat je energie en kosten bespaard omdat je de droger niet gebruikt, heeft het buitenhangen van je was nog meer voordelen. We zetten de voordelen op een rij! 

1. Minder slijtage

Bij elke beurt in de droger verliezen kledingstukken vezels – de zogeheten stofjes die je in het filter vindt. Door je was buiten te hangen, blijft je kleding dus veel langer mooi. Ook weet je zeker dat je kleding niet per ongeluk krimpt of vervormt omdat het eigenlijk niet in de droger mag.

2. Natuurlijk bleekmiddel

Het buitenhangen van je was is zeker iets waar je witte wasgoed blij van wordt. De witte was wordt namelijk natuurlijk gebleekt door de zon. Hier kan geen bleekmiddel tegenop, en verdwijnen zelfs stuifmeelvlekken op je kostbare kleding.

3. Minder vaak strijken

Het strijken van kleding is altijd een hoop gedoe. Je moet je strijkplank uitklappen, wat al een hele uitdaging is, en niet vergeten je strijkbout aan te zetten. Door het buiten te hangen, droogt je wasgoed kreukvrij op. Zelfs broeken kunnen zonder kreukels van de waslijn afkomen, als je ze op de kop aan de pijpen ophangt. Ideaal!

4. Het ruikt lekkerder

Wil je dat je kleding nog lekkerder gaat ruiken? Je kunt hiervoor een wasparfum of wasverzachter gebruiken, maar niets bootst de heerlijke geur van buiten na. Vooral als het net geregend heeft of de bloemen in de tuin in bloei staan.

5. Het is goedkoper

We schreven het net al, maar het buitenhangen van je wasgoed is echt een stuk goedkoper dan in de droger. Benieuwd hoeveel je bespaart? Een condensdroger of droger met luchtafvoer kost ongeveer €0,89 per keer, en een warmtepompdroger gemiddeld €0,19 per beurt. Door je wasgoed aan de lijn te drogen, bespaar je geld en ben je duurzamer bezig.

Lees ook: Aha! Dit is de beste manier om je spijkerbroek te wassen en te drogen

Bron: Roomed | Beeld: Pexels