Om deze reden moet je nooit het snoer om je föhn draaien

föhn

Het lijkt handig, maar verstandig is het niet

Wikkel jij het snoer van je föhn altijd om het handvat heen, nadat je hem hebt gebruikt? Je bent zeker niet de enige. Heel veel mensen doen dit namelijk. Het lijkt handig, ziet er netjes uit en scheelt opbergruimte. Toch is het niet verstandig. Wij vertellen waarom! 

Beschadigde kabel

Hoewel het handig en logisch lijkt om het snoer om je föhn heen te wikkelen, is dit allesbehalve verstandig. Wanneer het snoer constant onder druk staat, kan het namelijk gaan slijten. De kabel kan beschadigen doordat het verbogen wordt en het binnenwerk kapotgaat. Hierdoor kan je föhn uiteindelijk zelfs niet meer bruikbaar zijn – en dat wil je natuurlijk voorkomen! Het kan daarnaast ook gevaarlijk zijn om je kabel om de föhn te draaien. Vooral wanneer je dit doet meteen na het gebruik van het apparaat. Hij is dan nog heet en daardoor kan het snoer beschadigen. Als je dit altijd doet wordt de beschermlaag elke keer aangetast, waardoor kortsluiting kan ontstaan.

Brandgevaar

Bij elektrische apparaten stroomt er energie van het stopcontact naar het apparaat. Laat het snoer dus ook nooit opgerold tijdens het gebruik van de föhn. Energie dat verloren gaat, wordt omgezet in warmte. Wanneer een kabel nog opgerold is, dan de warmte niet vrijkomen en raakt het oververhit. Wanneer het te heet wordt, smelt het hittebestendig omhulsel en kan er kortsluiting of zelfs brand ontstaan. Rol snoeren dus altijd volledig uit!

Opbergen

Oké, het moge duidelijk zijn dat we het snoer niet meer om de föhn gaan wikkelen. Maar hoe berg je ‘m dan wel goed op? Maak losse lussen van het snoer en leg hem simpel in de kast of een lade. Een ander idee is om hem op te hangen, waarbij de kabel ook loshangt.

Lees ook: Aha: zo lang (of kort) douchen we tegenwoordig gemiddeld

Bron: Max Vandaag | Beeld: Pexels