Onderzoek wijst uit: mensen die vaak knoeien zijn intelligenter

knoeien

Knoeien blijkt allerlei voordelen te hebben

We kennen allemaal wel iemand die altijd knoeit tijdens het eten. Alsof dat nog niet onhandig genoeg is, belandt het negen van de tien keer ook nog op je kleding. Knoeien lijkt misschien alleen maar nadelen te hebben, maar niks blijkt minder waar. 

De oorzaak

Laten we bij het begin beginnen. Want waarom knoeien sommige mensen heel vaak en anderen bijna nooit? Als jij vaak aan het knoeien bent, is de kans groot dat je ouders je vroeger als baby al vrijlieten met eten. Je mocht het eten op je eigen manier naar binnen werken en als je het daarbij over je hele gezicht smeerde, lieten je ouders dat gewoon gebeuren. Hartstikke fijn als kind, maar in het volwassen leven ondervind je hiervan de nadelen.

Bovengemiddeld intelligent

Gelukkig brengt knoeien niet alleen maar nadelen met zich mee. Sterker nog, er zitten meerdere pluspunten aan. Als we onderzoekers mogen geloven, zijn mensen die vaak knoeien bovengemiddeld intelligent. Ook zouden knoeiers minder kans hebben op overgewicht. Ze voelen namelijk veel beter aan wanneer ze vol zitten. Daarnaast houden ze er vaak een gevarieerder eetpatroon op na dan mensen die ‘gewoon’ netjes eten.

Sociaal en avontuurlijk

De lijst met voordelen houdt nog niet op. Mensen die vaak knoeien zijn namelijk ook socialer dan mensen die dat niet doen. Doordat ze vaak veel kletsen en lachen tijdens het eten, is de kans op morsen een stuk groter. Ook kunnen deze mensen woorden en klanken vaak beter uitspreken. Het vele morsen leert hen namelijk goed te slikken. Tot slot zijn knoeiende mensen avontuurlijker aangelegd dan de meeste mensen. Al deze voordelen maken het knoeien in vervolg een stuk minder vervelend, toch?

Lees ook: Onderzoek: vroeg opstaan is slecht voor avondmensen

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels