Onderzoek: vier op de tien vrouwen zet de verwarming stiekem hoger

vrouwen verwarming

Oeps, betrapt!

Stiekem een chocoladereep in het winkelwagentje deponeren, een nieuwe jurk bestellen en ‘m vliegensvlug in de kast verstoppen en géén idee hebben waar die lelijke trui van je partner is gebleven. Ja, vrouwen kunnen behoorlijk sneaky zijn. Zo ook wanneer het op de temperatuur van de verwarming aankomt. 

Die thermostaat gaat gewoon een tikkie hoger.

Temperatuur zorgt voor discussies

Jij zit in een dik joggingpak op de bank waarin menig snowboarder op skivakantie zou gaan terwijl je partner in een t-shirtje op de bank hangt. Herken jij je in dit scenario? Dan zou het maar zo kunnen dat de temperatuur in huis voor discussies zorgt. Geen zin om hierover te discussiëren terwijl jij klappertandt? Dan zet je de verwarming toch hoger wanneer je partner het niet doorheeft?

Onderzoek thermostaat in huis

Uit onderzoek van Offerteadviseur blijkt dat 48 procent van de Nederlandse koppels regelmatig ruziemaakt over de temperatuur in huis. Vaak met als resultaat dat vrouwen sneller geneigd zijn om de thermosstaat stiekem tóch een graadje hoger aan te zetten. In verhouding zetten maar liefst vier op de tien vrouwen de verwarming hoger zonder dat de partner dit door heeft. Oeps!

Vrouwen vs. mannen 

Die torenhoge rekening – waar je volgens je partner een maand boodschappen van kunt doen – nemen veel vrouwen voor lief. Uit onderzoek is gebleken dat veel vrouwen de verwarming gewoon hoger zetten, zelfs wanneer hun partner hen vertelde dit niet te doen. Erg gek is het overigens niet dat we dit doen. Vrouwen voelen zich namelijk het prettigst bij 24 à 25 graden, mannen hebben het echter liever 2,5 graden kouder… Hoe dan ook: die verwarming gaat gewoon zo hoog als de vrouwen willen, dat blijkt maar weer. 

Lees ook: Hebben vrouwen het echt eerder koud dan mannen? Dit zegt een expert erover

Bron: Dingen voor Vrouwen | Beeld: iStock