Zo ban je ongedierte uit huis met een theezakje


Met name als je last hebt van muizen werkt deze truc erg goed

We zitten midden in de periode waarin we steeds vaker ongedierte in ons huis tegenkomen. Vooral muizen zoeken in de herfst- en winterperiode een warm plekje op in onze woningen. Hoewel sommigen ze er misschien schattig uit vinden zien, hebben we ze toch liever niet in huis. Wil je een simpele truc hoe je ongedierte uit huis krijgt aan de hand van een theezakje? Dan is deze tip wat voor jou!

Zo bewerkstellig je een muisvrij huis op een diervriendelijke manier.

Muizen als ongedierte

Belangrijk om in gedachten te houden is dat als je eenmaal een muis hebt gespot in huis, er nooit maar één intrek in je huis heeft genomen. Muizen blijven ongedierte en vermenigvuldigen zich als een razende. Als ze eenmaal een fijn, comfortabel plekje in jouw woning hebben gevonden volgt er al snel een enorm grote muizenfamilie. Heb je geen muis zien lopen maar kom je wel op sommige plekken uitwerpselen tegen of zie je geknaagde gaatjes in dozen zitten? Dan is de kans groot dat je ook last hebt van dit ongedierte in huis.

Theezakje

Een van de meest gemakkelijke oplossingen om muizen uit huis te bannen is aan de hand van een gebruikt theezakje. Muizen hebben namelijk een hekel aan de geur die afkomt van een gebruikt theezakje. Leg meerdere gebruikte theezakjes op plekken waarvan je vermoedt dat de muizen zich nestelen. Op deze diervriendelijke manier houd je elke muis op afstand en zoeken ze een nieuwe plek om te settelen (hopelijk ver weg van jouw paleisje).

Lees ook: Wow, wist je al dat je dit kunt met je Apple AirPods?

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Free Stock Photos