Met deze huis-tuin-en-keuken-middeltjes kun je gemakkelijk onkruid verdelgen

Zo kun je onkruid verdelgen zonder agressieve middelen

Nu het voorjaar er weer aankomt willen we graag dat onze tuin er goed uitziet en willen we al het onkruid verdelgen. Helaas is er naast mooie bloesem ook een heleboel lelijk onkruid ontstaan door de mooie dagen in april. Grijp niet meteen naar de chemische middeltjes om het onkruid te bestrijden, maar trek eens je keukenkastje open, want deze natuurlijke middelen heb jij al in huis!

Zeg maar dag tegen dat onkruid.

Voorbereiding

Planten hebben van nature een beschermlaagje dat ze tegen negatieve invloeden van buitenaf beschermt. Om dit beschermlaagje te doorbreken kun je het onkruid voorbewerken met een mix van zeep en water. Meng twee koppen water met een paar drupjes afwasmiddel in een plantenspuit en spray dit op het onkruid. Als je dit doet voordat je een van de andere technieken gebruikt, zullen deze veel beter werken.

1. Uitdrogen

De eerste methode is om onkruid uit te drogen. Meng in een plantenspuit twee koppen water met een eetlepel pure alcohol (96% Alcohol Ketonatus) en spray dit op het onkruid. Hierdoor droogt de plant helemaal uit tot in de wortel en zo kun je deze makkelijk verwijderen.

2. Verbrand ze

Ga niet meteen met een vlammenwerper in de weer, maar gebruik gewoon de waterkoker! Door kokend water over onkruid heen te gieten verbranden de wortels en gaan ze dood. Gebruik deze methode alleen op een plek waar geen andere planten staan, zoals de oprit, want het kokende water kan zich verspreiden naar nabije planten die je wel wilt behouden.

3. Gebruik zuur

Onkruid houdt absoluut niet van zuur. Daarom bevatten veel chemische middelen zuur om onkruid te verdelgen. Je hebt al die chemicaliën echter niet nodig, je kunt ook gewoon twee eetlepels citroensap met een kop witte azijn mengen in een plantenspuit. Spray dit op het onkruid om het te doden. Op deze manier tast je de bodem niet aan en riskeer je dus niet dat andere bloemen en planten kapot gaan.

4. Baking soda

Daar is-ie weer, de allround topper baking soda. Strooi ongeveer een theelepel baking soda op de plant die je weg wilt halen, vooral op de stam. Dit voorkomt ook dat er in de toekomst nieuw onkruid groeit. Dit is dus vooral handig op plekken waar je niets plant, zoals de oprit.

Lees ook: Zo kom je van je onkruid af en je hoeft er bijna geen moeite voor te doen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Doityourself | Beeld: Pixabay