7 onmisbare tips voor als je gaat schilderen

Een dagje schilderen op de planning? Dit moet je weten

Een schilder inhuren kost vaak flink wat geld, dus daarom gaan we het liefst zelf aan de slag. Schilderen is natuurlijk geen hogere wiskunde, maar je wil het liever wel in één keer goed doen. Het is nou eenmaal fijn om zo snel mogelijk het resultaat te zien. Neem daarom voordat je aan de slag gaat eerst deze tips door, zodat je niet flink wat werk voor niks doet én je wat handige trucjes leert. Aan de slag!

Schilderen was nooit zo gemakkelijk.

1. Temperatuur

Ben je van plan om de muren te voorzien van een nieuw likje verf? Check dan eerst even de temperatuur in huis. De temperatuur in de ruimte kan namelijk van invloed zijn op het eindresultaat. Probeer altijd een temperatuur tussen de 10 en 20 graden in huis aan te houden. Dus, zet in huis de verwarming wat hoger of juist wat lager voordat je begint met schilderen.

2. Dubbelcheck

Naast de kleurwaaier van de bouwmarkt, is het soms verstandig de kleur ook op de muur te testen. Bij sommige kleuren is het mogelijk een klein blikje verf te scoren, zodat je een klein stukje van je muur kan verven. Dit is handig wanneer je twijfelt of dit de juiste kleur is.

3. Gereedschap

Heb je de juiste gereedschappen in huis? Bekijk dit van te voren, zodat je tijdens het verven niet voor verassingen komt te staan. Gereedschappen als verschillende soorten kwasten, tape en handschoenen zijn onmisbaar. Wanneer je alles binnen handbereik hebt, voorkom je dat je halverwege de verfsessie naar de bouwmarkt moet racen.

Benieuwd naar de overige vier tips? Lees dan snel verder op de volgende pagina!

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2