Zó maak je met slechts twee ingrediënten een ontdooi-spray voor je autoruiten

ontdooi-spray

Je autoruit krabben is verleden tijd

In menig autowinkel (en zelfs in zaken als de Action), vind je tegenwoordig ontdooi-sprays voor je auto. De prijzen voor dit spul variëren echter enorm en de goedkope varianten zijn nu ook weer niet je-van-het. Gelukkig kun je zelf makkelijk ook een goede maken om je autoruit gemakkelijk mee te ontdooien.

Het kost je maar een paar seconden.

Niet meer krabben

Natuurlijk kun je de autoruiten krabben wanneer deze zijn voorzien van een laagje ijs, maar daar ben je soms best lang mee bezig. Een spray gebruiken om de autoruiten te ontdooien gaat veel sneller. Binnen enkele seconden kunnen de ruiten ijsvrij zijn en kun jij de weg op.

Spray

In de video hieronder kun je zien hoe goed de spray werkt. Binnen een paar seconden is het ijs daadwerkelijk verdwenen en de spray die zojuist is gebruikt bevriest niet opnieuw. Dit komt omdat de ontdooi-spray die gebruikt wordt in het filmpje pas bevriest wanneer het 128 graden vriest.

Nodig

Wat je nodig hebt voor de spray? Water, een sprayfles en ‘rubbing alcohol’, in Nederland vind je laatst genoemde onder de naam ‘Isopropyl Alcohol’, dit is verkrijgbaar bij verscheidene webshops. Hoeveel je hiervan nodig hebt? Bekijk daarvoor het onderstaande filmpje voor de precieze bereiding van de ontdooi-spray. 

Lees ook: Autoruiten altijd beslagen? Dat voorkom je vanaf nu door déze truc met een sok!

Source: How to simply defrost your windshield in seconds by rumblestaff Beeld: Videostill