Met deze trucs kun je heel eenvoudig je gaspitten schoonmaken

schoonmaken-gaspitten

Kunnen jouw gaspitten ook wel wat schoner?

Vieze gaspitten kunnen een doorn in het oog zijn wanneer je een schone keuken hebt. Helaas lukt het ons nooit om de gaspitten grondig schoon te krijgen. Tot nu, want we hebben wat tips verzameld waarmee het veel makkelijker gaat. Aan de slag! 

Fornuis schoonmaken

Om maar meteen met het lastigste te beginnen: het fornuis is vaak een vervelende plek om schoon te krijgen. Restjes eten hoopt zich al snel op en aangekoekt eten lijkt met geen mogelijkheid los te komen. Als je onderstaande methodes probeert, dan is jouw fornuis weer spic en span. Enne, als je het schoon wilt houden, dan kun je het beste wat aluminiumfolie om de pitten leggen. Net zo makkelijk!

Handige tips voor het schoonmaken van je fornuis:

  • Gebruik een ontvettend schoonmaakmiddel, zoals Dasty (geel) van de Wibra. Spuit dat erop en laat het uur intrekken. Daarna schoonmaken met een vochtige doek.
  • Gebruik een flinke scheut ammoniak en een scheut schoonmaakazijn. Laat het een nachtje liggen en maak het de volgende ochtend zachtjes schoon met een staalsponsje.
  • Strooi wat waspoeder erop en laat het tien minuten erop zitten. Alle aangekoekte restjes gaan hiermee makkelijk los.
  • Als je fornuis zo vies is dat je niet meer weet wat je moet doen, spuit er wat Muscle ovenreiniger op. Kwartiertje wachten en je veegt alles er zo af. Tip: zet wel even een raam of deur open.

Zijn jouw gaspitten ook toe aan een schoonmaakbeurt? Op de volgende pagina vind je hier ook handige tips voor!

Pagina 1/2