Op deze manier voorkom je dat er vogels tegen je raam aanvliegen

vogels

Handig om te weten!

Wellicht hebben veel mensen nog nooit in een situatie gezeten dat er ineens een vogel tegen hun raam aanvliegt. Maar wist je dat er jaarlijks ruim honderdduizend vogels tegen ramen aanvliegen? Heb je dit al wel eens meegemaakt, dan is dat natuurlijk schrikken en wil je een volgende keer natuurlijk het liefst voorkomen. Maar hoe doe je dat? 

Ramen

Wat voor ramen je ook hebt, vogels kunnen ze gewoonweg niet zien. En in het geval dat er twee ramen tegenover elkaar staan, lijkt het voor de vogels al helemaal een vrije doorgang. Erg sneu natuurlijk, maar gelukkig is er een gouden oplossing om ervoor te zorgen dat vogels minder snel tegen je raam aanvliegen.

Tips

  • Allereerst is het een optie om hangplanten voor je raam te hangen. Hierdoor kunnen vogels dit als een obstakel zien waardoor ze er niet op af vliegen. Daarnaast maken planten je huis ook nog eens een stuk gezelliger. Win-win dus!
  • Daarnaast kun je ook stickers op je ramen plakken. Zo zien vogels je raam niet als een vrije doorgang en vliegen ze er minder snel op af.
  • Nog een optie – misschien iets minder mooi – is een silhouet van een roofvogel op je raam plakken. Vogels kunnen hierdoor denken dat er een vijand in de buurt is, waardoor ze niet op je raam afvliegen.
  • Ben jij niet zo van de stickers op je ramen? Dan kun je ook een uv-markering gebruiken. Deze markeringen zijn voor mensen niet zichtbaar, maar voor vogels wel. Let hier wel bij op dat je de patronen bij het wassen van je ramen wel verwijdert.

Verzorging

Heb jij een van deze manieren al eens geprobeerd en is er toch een vogel tegen je raam aangevlogen? Zorg dan in ieder geval goed voor het versufte beestje. Laat hem van de schrik bijkomen op een veilig en koel plekje en zet hem in een kartonnen doosje. Kan de vogel weer op z’n eigen poten staan, dan kun je hem weer vrijlaten. Merk je dat het toch niet helemaal goed gaat met het diertje? Dan is het verstandig om de dierenambulance te bellen.

Lees ook: Dít waren de populairste babynamen in 2022

Bron: Vriendin | Beeld: Pexels