Op deze plek kun je je kerstboom het beste neerzetten

kerstboom

Een mooi plekje voor een mooie boom

Heb jij je kerstboom al helemaal opgetuigd met piek en al, maar ben je nog niet helemaal overtuigd van de plaats van de boom in huis? Niet elke plaats is geschikt en er zijn een aantal factoren waar je om moet denken bij het neerzetten van de kerstboom. Wij vertellen je er meer over! 

Steeds eerder en langer de kerstboom in huis

De kerstboom wordt steeds eerder in huis gehaald. Vroeger werden de meeste bomen de week voor kerst gekocht, terwijl de drukte nu vooral plaatsvindt vlak na Sinterklaas. Natuurlijk zijn er altijd mensen die niet kunnen wachten en in november al pronken met hun prachtig versierde boom in de woonkamer. Veel mensen maken alleen de fout om hun kerstboom neer te zetten op een plek die niet zo geschikt is, waardoor de boom tegen de tijd dat de kerstdagen aanbreken helemaal uitgedroogd is. Zonde!

De juiste plek

Het is belangrijk dat de boom voldoende licht krijgt. Logisch is dus om een plekje voor het raam in te richten, maar zorg er wel voor dat hier geen direct zonlicht op valt. Dat zorgt er namelijk voor dat de boom uitdroogt. Ook is het verstandig om de kerstboom minimaal twee meter van een hittebron af te zetten. Zet je hem pal voor de verwarming of open haard, dan is de kans op uitdroging én brandgevaar groot.

Een goede verzorging

Heb je de juiste plek gevonden? Dan is het belangrijk dat je je kerstboom goed verzorgt. De grond van de kluit moet een beetje vochtig blijven, dus zorg ervoor dat je deze regelmatig bevochtigt. Heb je een boom zonder kluit? Ook daarbij is het verstandig om altijd een laagje water in het reservoir te houden.

Lees ook: Hierom heb je meer behoefte aan gezelligheid als het koud is

Bron: telegraaf.nl | Beeld: Unsplash, Lasse Bergqvist