Op ramen met dubbele beglazing zit een schroef, wist je dat je daar DIT mee moet doen?

Wist je dat je deze schroef twee keer per jaar moet verstellen?

Om een warm huis te hebben en te houden is een verwarming en goede isolatie erg belangrijk, maar vergeet vooral de ramen niet. Vroeger hadden ramen allemaal enkele beglazing, wat het een stuk moeilijker maakte om de temperatuur in huis te reguleren.

Gelukkig zijn de meeste ramen tegenwoordig uitgerust met dubbele beglazing. De glasplaten zijn luchtdicht met elkaar verbonden, zodat een isolerende ruimte tussen de glasplaten ontstaat. Het zorgt voor een veel betere warmte-isolatie en geluidsisolatie. Omdat kunststof kozijnen ook kunnen krimpen en uitzetten door kou of warmte is het ook zaak om te zorgen dat de ramen goed afgesteld zijn.

Twee keer per jaar
De verstelschroeven bevinden zich langs de binnenrand van aluminium of kunststof kozijnen en zijn rond of stervorming. Het verstellen moet eigenlijk twee keer per jaar gebeuren, aan het begin van de winter en aan het begin van de lente/zomer. Je hebt er alleen een schroevendraaier of een inbussleutel voor nodig! Kijk op de afbeelding hieronder om te zien hoe je ze moet draaien per seizoen!

Bron: Fensterversand | Beeld ter illustratie