Op vakantie? Met deze trucjes lijkt het voor inbrekers alsof je thuis bent

Post

Als je een brievenbus aan de straat hebt of als de deurmat goed zichtbaar is van buitenaf, vraag dan aan buren of zij het voor je op willen ruimen. Inbrekers kunnen aan de hand van de brievenbus heel gemakkelijk checken of het huis bewoond is. Vraag ze om de post niet op een duidelijke plek neer te leggen, maar ergens waar het van buitenaf niet zichtbaar is, zoals in de slaapkamer of in een kast.

Huisoppas

De allerbeste manier is om iemand te vragen om op je huis te passen. Vraag familie of vrienden of ze in de periode dat jij op vakantie bent op jouw huis willen passen, bijvoorbeeld omdat ze zelf in een flatje wonen of een student die op kamers woont. Er zijn ook bedrijven waarmee je mensen kunt inhuren die dit voor je doen, dan zit er ook automatisch een aansprakelijkheidsverzekering bij.

Buurtpreventie

Mocht je je huis toch onbeheerd achterlaten, vraag dan in de WhatsApp-groep van je buurt of straat of de buren een oogje in het zeil willen houden. Je kunt ze bijvoorbeeld vragen af en toe hun auto bij jou op de oprit te parkeren en misschien zelfs je gras te maaien en je planten water te geven, in ruil dat jij hetzelfde doet als zij op vakantie zijn.

Pagina 2/2

Lees ook: Aanslag op je schutting? Zo kom je ervan af!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Nu.nl | Beeld: Pexels