Gooi deze 10 dingen vandaag nog weg voor een schone en opgeruimde slaapkamer

opgeruimde slaapkamer
Een opgeruimde slaapkamer zorgt voor een goede nachtrust

Een opgeruimd huis, daar heeft iedereen baat bij. Alleen is de een wat netter aangelegd dan de ander. Maar ook bij de netste mensen kan de slaapkamer er nog zo netjes uitzien: als de kasten en lades volzitten met allerlei prul heb je stiekem dus gewoon alsnog veel rommel. Weggooien of doneren is soms gewoon de beste optie, want het probleem verschuiven werkt alleen maar stress-gevend. Ga dus met een vuilniszak door je slaapkamer heen en gooi deze tien dingen weg voor een opgeruimde slaapkamer.

Deze dingen liggen alleen maar in de weg.

1. Extra kussens

Heb je een hoop extra kussens in de kast liggen voor logeerpartijtjes en kampeertripjes? Nergens voor nodig! Ze liggen maar in een kast te verstoffen totdat ze een keer in het jaar gebruikt worden. Neem op reisjes gewoon de kussens mee die je gebruikt en vraag gasten om hun eigen kussens mee te nemen. Probeer de ‘misschien’-mentaliteit aan de kant te schuiven, want hierdoor bewaar je een boel rommel voor een dag die wellicht nooit komt.

2. Sokken

Als je toch aan het opruimen bent, trek dan ook eens je sokkenla open. Pak alle eenzame sokken op en probeer ze te matchen. Geen matchende sok? Weg ermee! Sokken met gaten? Weg ermee! Probeer dit eens in het halfjaar te doen, want de eenzame sokken bouwen zich heel snel op.

3. Sieraden

De dames onder ons zullen dit wel herkennen: er staat gegarandeerd een doosje met sieraden in je slaapkamer die je eigenlijk nooit draagt. Misschien omdat ze ernstig verkleurd, kapot of ouderwets zijn. Bewaar in ieder geval de erfstukken en sieraden met een diepe betekenis. Alle kapotte prul kan meteen weg. Laat mooie kapotte sieraden repareren bij een juwelier of maak ze zelf schoon met deze tips voor goud of deze voor zilver.

4. Schoenen

Deze tip geldt ook voor je gang, overloop of opbergkast: gooi oude schoenen weg! Wees streng voor jezelf en houd alleen de schoenen die je daadwerkelijk draagt. Die pumps die niet lekker zitten maar die je misschien nog bij een gelegenheid nodig hebt? Doneren! Oude laarsjes die er nog prima uitzien maar die je nooit draagt? Doneren! Kapotte schoenen? Weg!

5. De rommelhoek

Bijna iedereen heeft dit in zijn slaapkamer en anders wel elders in het huis: de rommella, rommelhoek of rommelkast. Die ene plek waar we alle spullen deponeren waar we ons even geen raad mee weten. Oude opladers, kaarsen en andere troep belandt in de la met de gedachte ‘misschien hebben we dit ooit nog nodig’. Spoel vijf jaar door en de lade puilt uit maar er is niets uit gebruikt. Ruim de la/kast/hoek op en houd het noodzakelijke. Ruim dit op in doosjes met een label erop.

Lees de andere vijf opruimtips op de volgende pagina.

Pagina 1/2