Opletten: zo bespaar je het meest op witgoed!

witgoed besparen

Wie kan hier z’n voordeel mee doen?

Of je nu een nieuwe koelkast, wasmachine of stofzuiger zoekt: op één moment in het jaar kun je extra veel besparen op witgoed. En nee, het is niét op Black Friday!

Huishoudelijke artikelen

Grote huishoudelijke apparaten, ook wel witgoed genoemd, zijn altijd forse uitgaven. Hierop besparen scheelt dus al snel flink in de portemonnee. Natuurlijk hebben winkels het hele jaar door mooie acties zoals tijdens Black Friday, maar wist je dat er één moment in het jaar is dat je bovengemiddeld veel kunt besparen?

Onderzoek is duidelijk

Vergelijkingssite Knibble is eens goed in de cijfers gedoken. Wat blijkt nu: in de vierde week van januari bespaar je gemiddeld het meest op je witgoed-aankopen! Van waterkoker tot vaatwasser, er lijkt geen beter moment dan eind januari om zo’n grote aankoop te doen. Tot deze conclusie komt het bedrijf na een vergelijking tussen 270 verschillende elektronica-webshops.

Witgoedweek

Knibble heeft de vierde week van januari dan ook omgedoopt naar de ‘witgoedweek’. Volgens hun onderzoek profiteer je deze week op drie verschillende manieren. Zo zijn er meer ‘echte aanbiedingen’, ‘hogere aanbiedingskortingen’, en ‘meer laagste prijzen ooit’. Dit betekent dus: wat je ook zoekt, eind januari vind je hiervoor de beste deals.

Nieuwe modellen

De oorzaak hiervan is volgens Knibble dat veel fabrikanten begin februari hun nieuwe producten uitbrengen. Eind januari willen verkopers er dus voor zorgen dat ze genoeg ruimte hebben om deze artikelen te verkopen. Magazijnen moeten leeg, verkoopruimte moet opnieuw ingericht worden, en zo komen er opeens flinke kortingen. Hierdoor profiteer jij als klant eind januari van de meeste korting!

Lees ook: In 4 eenvoudige stappen reinig je je vaatwasmachine

Bron: Metro | Beeld: Pexels