Oproep vega-activisten: geen pret in bed voor vleesetende mannen

vleesetende mannen

‘Mannen zijn veel slechter voor het milieu dan vrouwen omdat ze te veel vlees eten’

De Duitse afdeling van PETA, een organisatie voor dierenrechten, maakt de tongen weer flink los. Vrouwelijke vegetariërs moeten wat hen betreft namelijk niet langer het bed induiken met vleesetende mannen. De zogenaamde ‘seksstaking’ moet de heren ervan overtuigen om plantaardig te eten, waarmee zij hun negatieve impact op het klimaat zouden verkleinen.

Vleesetende mannen

Dierenrechtenorganisatie PETA heeft in Duitsland voor flink wat opschudding gezorgd. Zij stelden namelijk dat mannen een grotere klimaatvoetafdruk hebben dan vrouwen. Nu is dit inderdaad al eens gebleken uit verschillende onderzoeken. De Duitse afdeling van PETA had daar echter een wel heel bijzondere oplossing voor.

Zo stelden zij in Bild dat vegetarische vrouwen in ‘seksstaking’ moesten gaan. Kortom: geen pret in bed voor vleesetende mannen. Mocht dat hele klimaat je dus worst wezen, dan zou je partner je zo op andere gedachten moeten brengen.

Van gedachten veranderen

Het staken-onder-je-laken moet de vleeseters van gedachten doen veranderen, stelt campagneleider Daniel Cox. ‘Vaders in de buitenwijken die barbecuetangen hanteren en sissende worsten van 70 eurocent op de grill leggen’ zijn hierbij een belangrijke doelgroep, legt hij uit.

Stop erop

Daar houdt Cox echter nog niet op: “En elk niet geboren kind bespaart 58,6 ton CO2-equivalenten per jaar”, stelt hij. Met andere woorden: we moeten ons minder voortplanten. Zo zou het onderdrukken van vleselijke lusten bijdragen aan het oplossen van klimaatproblemen.

Kritiek

De stelling zorgde bij onze oosterburen al voor een wervelstorm aan kritiek. Politica Dorothee Bär gaf de Duitse PETA een flinke veeg uit de pan: “Kinderen in verband brengen met schadelijke CO2 is weerzinwekkend. Zeker omdat zij de klimaatredders van de toekomst zijn!” Stefan Müller was ook niet mals over de grillen van de dierenrechtenorganisatie: “PETA stopt zelfs niet langer bij de deur van de slaapkamer in hun strijd om aandacht.”

Lees ook: Dit effect heeft minder vlees eten op je gezondheid

Bron: Linda | Beeld: Unsplash