5 redenen om oude kussenslopen te bewaren: dit kun je er allemaal mee


Gooi oude, verwassen kussenslopen niet weg, ze komen vaak nog van pas!

Je raakt ze niet kwijt zoals sokken, maar toch blijven oude kussenslopen vaak eenzaam achter in de kast. Misschien zijn ze verkleurd of heb je de lakens die erbij horen niet meer. Voor je het weet heb je een stapel kussenslopen waar je eigenlijk niks mee doet, want je gebruikt toch alleen die bij een set horen. Gooi deze slopen nog niet weg, want je kunt ze heel goed hergebruiken!

1. Schoonmaken

Oude kussenslopen zijn ideaal voor veel schoonmaakklusjes. Knip hem open en door de helft en je hebt meteen twee lappen. De zachte stof is goed voor afstoffen, als oude lap als je gaat klussen of verven en om velgen mee te poetsen. Leg dus een paar oude kussenslopen in de schuur of garage om fietsen of velgen mee op te poetsen.

2. Waszakjes

Ondergoed zou je eigenlijk altijd in een waszakje moeten wassen. Ook sokken blijven bij hun broertje als je ze samen verpakt. Plaats dus je sokken en ondergoed in een kussensloop en bind deze dicht met een haarelastiekje of leg er een knoop in. Zo beschadigt je kleding niet in de was en raak je sokken niet meer kwijt. Ook sneakers kun je in een kussensloop stoppen om ze vervolgens in de wasmachine te wassen. Zo bescherm je de schoenen én je trommel.

3. Schort

Knip drie gaten in een kussensloop en trek het over je kinds hoofd wanneer hij of zij gaat verven of knutselen. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat de kleertjes vuil worden, en ze kunnen zich toch vrij bewegen.

4. Bescherm je kleding

Woon je in een stoffig huis? Je hoeft geen plastic of vinyl kledingbeschermers te kopen, je kunt ook gewoon een kussensloop inknippen en over je kledinghanger hangen. Zo bescherm je je kleding tegen stof, geur en licht.

5. Bedje voor je huisdier

Ligt je kat graag op een bepaalde plek of kussen? Leg hier een oud kussensloop neer of doe hem om dit kussen heen. Zo kun je hem regelmatig vervangen en uitwassen en heeft je kat of hond toch een lekker plekje.

6. Inpakken

Ga je verhuizen of op vakantie? Gebruik tijdens een verhuizing kussenslopen om breekbare dingen in te pakken, dit scheelt weer wegwerpmateriaal! Als je op vakantie gaat kun je je kleding netjes opvouwen en in kussenslopen stoppen zodat ze mooi bij elkaar blijven in je koffer. Ook handig op de terugreis om je vuile kleren van de schone te separeren.

Lees ook: Volgers van Maan denken dat ze vreemdgaat na het zien van deze foto

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Tiphero | Beeld: Videostill