Bijzonder: oude schooltas uit 1957 blijkt unieke inhoud uit het verleden te hebben

De oude schooltas lag verstopt achter de kluisjes op een middelbare school

Een bijzonder verhaal uit het Amerikaanse Ohio. Een studente legde ruim zestig jaar geleden haar rode schooltas op de kluisjes van haar middelbare school. De tas raakte zoek, doordat deze achter de kluisjes terecht kwam. Onlangs werd de oude schooltas gevonden door de conciërge van de middelbare school. Hij was verbaasd over wat hij terugvond in de oude tas.

Gevonden oude schooltas

Het leven van een tiener uit de jaren 50: wij kunnen ons het moeilijk voorstellen. Toch is het nu mogelijk, dankzij de vondst van een oude schooltas. De inhoud van de tas geeft ons een uniek kijkje in het leven van de jonge studente. De tas werd gevonden door een conciërge van de North Canton Middle School in de Amerikaanse staat Ohio. De man voerde onderhoudswerk aan de kluisjes uit, tot zijn oog viel op de opvallende knalrode tas die achter de kluisjes terecht was gekomen.

Studente Patti Rumfola

De oude schooltas bleek ruim 60 jaar oud te zijn. Er werd in de tas gekeken om de eigenaar op te sporen. Het bleek te gaan om de studente Patti Rumfola. In 1957 raakte ze haar knalrode schooltas kwijt door deze bovenop de kluisjes te leggen. Zonder het door te hebben, viel haar rode tas achter de kluisjes. Wellicht dacht de studente destijds dat haar tas door iemand was meegenomen, want de tas is nooit achter de kluisjes vandaan gehaald.

Benieuwd naar de inhoud van de oude schooltas? Lees dan snel verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2