Een overhemd strijken moeilijk? Nee hoor, met deze methode gaan ze kreukloos de kast in

Een overhemd strijken is simpel met deze stappen!

Wij vinden het altijd het moeilijkste kledingstuk om te strijken, met al die boorden en naden krijg je het nooit helemaal kreukloos: het overhemd. Wij proberen op hoop van zegen dan ook altijd maar de ergste kreukels weg te strijken, maar het effect is nooit helemaal wat we gehoopt hadden.

Maar met een aantal handige stappen heb jij voortaan kreukloze overhemden. Het is helemaal niet moeilijk.

  1. Wassen en drogen: overhemden zijn altijd erg gekreukeld als ze uit de was komen, maar dit is tijdens het wasproces al wel te beperken. Stop niet te veel was in de wasmachine en gebruik ook niet te veel wasmiddel. Hang vervolgens de vochtige overhemden op aan een kleerhanger.
  2. Strijken: voordat je het droge overhemd begint te strijken, leg je een laag aluminiumfolie onder de hoes. Doordat folie de hitte reflecteert krijg je de kreukels en vouwen veel makkelijker weg. Begin altijd met de kraag van het overhemd, eerst de buitenkant en dan de binnenkant. Hierna doe je de mouwen.
  3. Het lastige stuk: na de mouwen en de kraag is het lijfgedeelte van het hemd aan de beurt. Het belangrijke hierbij is dat je van boven naar beneden strijkt en van binnen naar buiten. Begin dus aan de binnenkant van het overhemd en ga dan pas naar de buitenkant. Hierbij leg je steeds de zijnaad tegen de rand van de plank, waarbij de rest van het overhemd naar beneden hangt.  Doe het bij alle kanten op deze manier.
  4. Ophangen: hierna hang je het overhemd weer op aan een kleerhanger, waarbij je het bovenste knoopje sluit. Voilá: een volledig kreukvrij overhemd!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash