Zo houd je je pakketbezorgers te vriend – ook tijdens de feestdagen

pakketbezorgers vriend

De feestdagen zijn voor post- en pakketbezorgers de drukste periode van het jaar

Tussen de avondlockdown en alle cadeautjes voor de feestdagen hebben pakketbezorgers het er maar druk mee. Ze komen om in het werk en – zoals de afgelopen maanden al regelmatig duidelijk werd – is hun inkomen bepaald geen vetpot. We delen een paar tips om je pakketbezorgers te vriend te houden.

1. Thuis zijn

Veel bezorgers werken als zelfstandige. Dat betekent: geen bezorging is geen inkomen. Vaak verdienen bezorgers voor een tweede bezorgpoging een flink lager bedrag. We snappen dat je niet altijd thuis kunt zijn wanneer je een pakketje verwacht. Helemaal omdat pakketten en post in deze periode regelmatig vertraging oplopen, is het niet altijd even makkelijk om te zorgen dat je daadwerkelijk aanwezig bent. Maar, het hoeft niet heel moeilijk te zijn. Helemaal met de oproep om thuis te werken is het geen verkeerd idee om gewoon een dagje extra aan huis te blijven, als dat kan.

2. Is je bestelling nodig?

Wanneer je zelf in de winkel staat dan denk je er meestal wel twee keer over na: wil je dat jurkje wel écht hebben? Is het écht nodig om nieuw gereedschap aan te schaffen? Online ben je echter veel gevoeliger voor impulsaankopen. En dat zorgt voor extra werk bij de pakketbezorgers, terwijl je vervolgens je pakketje mogelijk net zo snel weer van de hand doet. Kortom: pak een dagje extra bedenktijd. Ben je dan nóg zo overtuigd dat je wilt bestellen? Ga je gang.

3. Begrip

Het is altijd goed om te onthouden dat de bezorger die een dag later dan gepland voor jouw deur staat, daar ook niks aan kan doen. Vooral rond deze periode hebben zij het namelijk ontzettend druk. Daardoor lopen je pakketjes op verschillende punten vertraging op. De bezorger kan er niks aan doen dat zijn werkgever niet meer mensen in dienst heeft genomen, of dat er niet meer ruimte is in zijn busje. Begrip voor de situatie doet wonderen voor het humeur van je bezorger.

4. Waardering

We snappen allemaal wel dat het fijn is om gewaardeerd te worden. Of dat nu met een kleine bonus op je rekening, een aardig kaartje, of een mooi compliment is. Voor je pakketbezorgers is het net zo. Het is dan ook geen gek idee om je bezorger nu en dan een kleine fooi van een paar euro te geven. Of laat ze met de kerstdagen weten dat je ze dankbaar bent middels een mooi kaartje. Klein gebaar – groots effect.

Lees ook: Pakketdrukte: zo voorkom je dat je slachtoffer wordt van pakketfraude

Bron: Libelle | Beeld: Pexels