Papieren zakdoekje meegewassen? Zó krijg je die pluisjes uit je wasgoed!

wasgoed zakdoekje

De oplossing heb je al in huis

Nu de temperaturen zo rond het vriespunt blijven schommelen en we massaal snotterend rondlopen, is het geen overbodige luxe om een pakje zakdoekjes bij je te hebben. Alleen gebeurt het ons regelmatig dat we die zakdoekjes vergeten uit broekzakken en vestzakken te halen wanneer we de boel in de was doen. Gevolg: één en al witte pillen en pluizen in je wasgoed. De oplossing blijkt echter heel simpel!

Papieren zakdoekje

Natuurlijk is het eigenlijk altijd belangrijk om je zakken goed te checken voor je je kleding in de was doet. Sleutels en telefoons raak je anders makkelijk kwijt in de wasmachine, en lippenbalsems in je broekzak kunnen nare vlekken veroorzaken wanneer ze smelten door het warme water. Maar goed, soms schiet dat erbij in. En als je dan een zakdoekje in je zak hebt zitten, valt dat je direct op: je kleding zit namelijk onder de witte pluisjes.

Trucje

Maar voordat je uitgebreid met een kledingroller in de weer gaat: er bestaat een heel makkelijk trucje. Je hoeft niet één voor één alle pluisjes uit je kleding te plukken. Welnee! Pak in plaats daarvan een paracetamolletje erbij. Doe deze samen met de getroffen stukken kleding en een goede hoeveelheid warm water in een emmer voor de handwas en laat een poos weken. Een andere optie is om je wasmachine een kort programma te laten draaien met ongeveer vier aspirines erbij in.

Droger

Een andere optie is om je kleding in de droger te doen. Zorg dan wel eerst dat je de restanten van het zakdoekje uit de zakken hebt verwijderd. Klop je kledingstukken goed af, en doe ze vervolgens in de droger. Hier zit een filter in dat alle pluisjes verzamelt, en aan het einde van de droogbeurt kun je dus makkelijk de minuscule stukjes zakdoek uit het filter halen. Let wel goed op dat een droogbeurt niet voor ál je kledingstukken het beste idee is. Spijkerbroeken, waar je toch regelmatig een zakdoekje in laat zitten, kun je beter niet in de wasdroger doen. Gelukkig heb je nu dus een goed alternatief. Zo schelen aspirines je een hoop kopzorgen – op meer dan één manier!

Lees ook: Kun je de wasmachinedeur beter open of dicht doen na een wasbeurt?

Bron: RTL | Beeld: Unsplash, Annie Spratt