Geen groene vingers? Zo hou je je planten tóch in leven

plant planten

Zo lijk jij ook een plantenprins(es)!

Groene vingers zijn helaas niet voor iedereen weggelegd. Ben jij geen ster in plantkunde en heb jij geen idee wat die groene dingen nodig hebben? Dat is helemaal niet zo gek, want planten kunnen ook best lastig zijn. Gelukkig vertellen je planten je een hoop als het gaat om hun gezondheid. Deze tekenen kan iedereen herkennen!

Dit zijn symptomen van zieke planten en de oplossingen!

Slappe bladeren

Hangen de blaadjes van jouw plant slap? Dan is de diagnose waarschijnlijk een te koude plek, in combinatie met te weinig water. Zet je plant op een iets warmere plek en geef ‘m op gezette tijden water. Je plant zal zich snel weer fit voelen.

Bruine (vlekken op) stengels

Als je kleine bruine vlekjes op de stengels ziet, of erger: helemaal bruin geworden stengels, dan heb je last van wortelrot. Dit ontstaat door water dat niet goed kan weglopen. Water blijft dan staan en dat zorgt voor schimmels. De oplossing hiervoor is het verpotten van de plant. Zorg wel dat het water weg kan lopen. Gebruik ook hydrokorrels.

Bladeren verliezen kleur en strepen

Wanneer de anders zo mooi gestreepte of gekleurde bladeren saai en egaal worden, staat je plant te donker. Als je je plant verplaatst naar een lichtere plek zal hij de kracht weer vinden om te stralen.

Gele bladeren

Als de bladeren van je plant geel worden, kan dit meerdere oorzaken hebben. De plant kan zowel te warm als te koud staan en hij kan een gebrek hebben aan voeding. Zoek voor de beste oplossing de eigenschappen van je plant op en pas de omgeving daarop aan.

Bruine vlekken op bladeren

Zitten er bruine vlekken in de plant die droog aanvoelen? Dan moet je een betere plantenmama of -papa worden. Je geeft je plant niet geregeld water. Geef de plant elke week op hetzelfde moment water en je gaat een groot verschil zien!

Lees ook: Kan jij de slaap niet vatten? Dan moet je déze plant in je slaapkamer zetten!

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Womens Health | Beeld: pxhere