Had je eerder willen weten: deze planten staan liever in de schaduw

varens

De planten hebben liever een koel plekje in de schaduw

De lente is aangebroken en het wordt langzaamaan tijd om lekker bezig te gaan in de tuin. Maar hoe weet je eigenlijk welke plant waar moet staan? De ene plant heeft namelijk veel meer baat bij zonlicht dan de andere…

Deze planten varen goed op een plekje in de schaduw.

1. De eikenbladhortensia

De eikenbladhortensia blijft het hele jaar door mooi, zelfs in de winter. De meeste van deze eikenbladhortensia’s kunnen wel een beetje licht verdagen, maar dan wel alleen het zachte namiddag- en avondlicht. Hij staat dus liever een beetje in de schaduw. Verzorg je ‘m goed, dan kan de plant tot wel twee meter groot worden.

2. De begonia

We kennen de begonia in de twee gedaanten: de begonia met mooie kleurrijke bloemen in rood, roze, oranje of geel. Er bestaat ook een bladbegonia: deze krijgt geen bloemen maar wel hele mooie tekeningen op het blad. De begonia houdt niet van direct zonlicht, maar wel van een plekje met veel licht.

begonia

3. De varen

De varen is een sterke plant die zelfs na de meest strenge winter weer tevoorschijn komt. De varen houdt van een lichte plaats, maar net als de begonia liever niet in direct zonlicht.

varen

4. De bletilla

De prachtige aardorchidee bloeit in het voorjaar en krijgt dan mooie witte, paarse of roze bloemen. De bletilla kan tot wel zes weken bloeien en is ook goed in overwinteren mits hij wordt overgepot in een bak. De bletilla verkiest ook een plekje in de schaduw boven de zon.

5. Het purperklokje

Het purperklokje maakt iedere schaduwtuin een stukje vrolijker en mooier. In de lente en de zomer groeien er kleine bloemetjes in de plant. Hij kan wel een beetje zon hebben, maar houdt er niet van om midden in de zon te staan.

Lees ook: Het hooikoortsseizoen is begonnen: 10 tips om vervelende hooikoortsklachten tegen te gaan

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Elle | Beeld: Pixnio