Met drie simpele producten maak je zeer voedende plantenmest voor je planten

plantenmest zelf maken

Ook je planten kunnen wat extra voeding gebruiken

Sommige mensen vinden het heerlijk deze tropische zomerperiode, maar anderen moeten er niets van hebben. Ook voor je huisdieren en planten is het niet altijd een pretje. Daarom is het verstandig om je dierbare planten deze zomer ook van wat extra voeding te voorzien. 

Gelukkig kan dat al heel gemakkelijk met een mengsel van deze drie simpele producten.

Bemesting

Planten hebben voeding nodig voor de groei, bloei, weerstand en kleur. De planten maken zelf voedingsstoffen aan door middel van de opname van zonne-energie. Overige voedingsstoffen worden door de plant via de wortels opgenomen en vervolgens getransporteerd naar delen van de plant die boven de grond uitsteken. Bevat de bodem niet voldoende voedingsstoffen, dan kunnen deze tekorten worden aangevuld door de juiste bemesting.

Zo maak je je eigen plantenmest

Voor je eigengemaakte planten mest heb je maar drie simpele ingrediënten nodig:

  • 2 bananenschillen
  • 3 eierschalen
  • koffiedik

Stop deze drie ingrediënten in een blender samen met een laagje water en blend het tot er een egale mix ontstaat. Voeg maximaal twee eetlepels plantenmest bij je plant in. Zorg dat de mest goed verdeeld over de bodem van de potgrond ligt. Je zal zien dat je planten weer helemaal tot leven komen, zelfs met dit extreem droge weer!

Bekijk hieronder de video van Libelle met de instructie:

Lees ook: Dit zijn de gevaren van blauwalg, zowel voor jou als voor je huisdier

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: LibelleTV | Beeld: Pxhere

Array