De politie wimpelt 2x een noodoproep van deze 82-jarige Haarlemse af. Wat een verhaal!

Schandalig!

Afgelopen zaterdagnacht stond er ineens een vreemde man voor de deur van de bejaarde vrouw. De vrouw werd behoorlijk bang, de man bleef maar bellen. De vrouw besloot om zichzelf op te sluiten in de badkamer en belde meteen met 112. Ze werd helaas meteen afgewimpeld, ze moest maar bellen met het 0900 nummer van de politie zelf.

De doodsbange vrouw kroop door de kamer om het telefoonnummer te zoeken en belde meteen maar ze kreeg weer geen zinnig antwoord. Mevrouw moest maar kalmeren en hulp werd er niet gestuurd. Gelukkig is de man uiteindelijk vertrokken maar het had zomaar anders kunnen aflopen. Afgelopen tijd is er vaker ingebroken bij de vrouw waardoor ze erg bang is geworden, zeker als blijkt dat er sowieso geen hulp komt.

De dochter van de dame was uiteraard woedend. Ze heeft gebeld met de politie om verhaal te halen. Het advies van de politie: Laat uw moeder niet meer zelfstandig wonen als ze bang is…

Uiteindelijk is de vreemde man weg gegaan, maar de dochter van mevrouw Sweijen is woedend over het voorval.  „De afgelopen jaren zijn er een aantal pogingen tot inbraak bij haar gedaan”, schrijft Anne-Mieke Timmer-Sweijen op Facebook. „Deur geforceerd met koevoet, raam ingeslagen, etcetera”. Ze kan het dan ook niet geloven dat de politie het telefoontje van haar moeder niet serieus nam.

Lees op de volgende pagina het verhaal.


Pagina 1/2