Slecht nieuws voor de theeliefhebber: deze populaire theesoort verdwijnt binnenkort…

Dat wordt deze theesoort inslaan!

De Britten mogen dan wel bekend staan als de grootste theeleuten ter wereld, maar ook Nederlanders zijn fervent theedrinkers. Per dag wordt er in Nederland zo’n 3,5 miljoen liter (!) thee gedronken. Eén van de theesmaken die onder theedrinkers populair is, is binnenkort helaas misschien niet meer verkrijgbaar… 

Wat een ramp.

Rooibosthee
De een drinkt graag Engelse thee, de ander bosvruchtenthee en weer een ander rooibosthee. Slecht nieuws voor degenen die graag aan een glaasje rooibosthee nippen, want er is namelijk een tekort aan deze smaak. In Zuid-Afrika is de oogst van de rooibosplant door de droogte vorig jaar mislukt. Dat niet alleen; ook de vraag naar rooibosthee neemt wereldwijd toe.

Prijsstijging
Dat de vraag naar de geliefde thee wereldwijd stijgt, wordt wel duidelijk in de prijsstijging van rooibosthee. Tussen 2011 en 2017 is de thee 400 procent duurder geworden! Dat niet alleen, het lijkt er nu zelfs op dat er binnenkort geen rooibosthee meer leverbaar is. De rooibosplant groeit alleen in Zuid-Afrika, er is al eens geprobeerd om de stuik ergens anders te laten groeien, maar dit mocht helaas niet baten. Vooralsnog is er geen zicht op verbetering, alleen als het gaat regenen kunnen de boeren weer meer oogsten.

Dit vind je misschien ook leuk: theezakjes twee keer gebruiken is ongezond!’ Waar of niet?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: NOSLibelle | Beeld: Pixabay