Dit zijn nu al de populairste kamerplanten van 2021

kamerplanten 2021

Groene vingers zijn niet eens nodig om deze prachtige planten te onderhouden

Kamerplanten zijn misschien wel populairder dan ooit. Want als we dan toch thuiszitten, dan halen we het liefst al dat natuurlijke schoon naar binnen. Wil jij het jaar beginnen met wat nieuw groen in huis? Denk dan eens aan deze planten. Ze zijn dit jaar enorm trendy en bovendien niet moeilijk te verzorgen.

Vrouwentong / Sansevieria

Ben je pas net begonnen met het houden van planten? Je bent niet de enige. Het vele thuiszitten heeft ervoor gezorgd dat er veel liefhebbers van kamerplanten bij zijn gekomen. Daardoor is de ‘vrouwentongplant’, oftewel Sansevieria, enorm in populariteit toegenomen. Deze plant is uitermate geschikt voor beginners, omdat de lange groene bladeren bijna niet dood te krijgen zijn.

Gebedenplant / Maranta

Deze schattige kamerplant is momenteel erg geliefd vanwege de symbolische boodschap die aan deze plantensoort verbonden is. De bladeren van de Maranta vouwen zich ’s avonds naar binnen alsof ze aan het bidden zijn. Daardoor staat deze plant symbool voor dankbaarheid en hoop – iets waar we in 2021 ook niet vaak genoeg aan herinnerd kunnen worden. Diepere betekenis of niet, de plant is ook erg bijzonder vanwege zijn rode bladnerven en bontgekleurde bladeren.

Ficus Altissima

De ficus komt in zoveel verschillende soorten en maten dat er voor iedereen wel wat wils tussen zit. De Ficus Altissima is momenteel een populaire variant. Deze ficus is relatief eenvoudig te verzorgen (zorg vooral voor voldoende licht, maar geen directe zon) en kan behoorlijk lang groeien. Erg leuk voor als je kamerplant een eyecatcher in huis moet zijn!

Skeletplant / Alocasia polly

Hoe leuk het ook is om je huis om te toveren tot een jungle, al die planten vragen heel wat aandacht, liefde en gieters water. Gelukkig haal je met de skeletplant fris groen in huis zonder dat je fulltime kamerplantverzorger hoeft te worden. De bladeren van deze plant kunnen heel groot worden, waardoor je toch de indruk van een indoor jungle wekt.

Lees ook: Handig: zo geef je jouw kamerplanten precies genoeg water

Bron: RealSimple | Beeld: Pexels