Post NL biedt excuses aan voor pakketje in de gang: “Dit is onbeschoft en asociaal”

De bezorger van Post NL liet zichzelf binnen

32 duizend reacties, 5 duizend ‘likes’ en duizend keer gedeeld: de Facebookpost van Laura van Tongeren vloog maandag het internet over. Laura trof thuis een pakketje aan in de gang, van een formaat dat zeker niet door de brievenbus had gepast. Conclusie: de postbezorger maakte gebruik van een handige touwtje dat door de brievenbus hing. 

Handig voor als de kinderen buiten spelen maar niet voor een postbezorger, aldus Laura. Ze vindt dat de bezorger zich als een inbreker gedroeg en deed haar beklag in een uitgebreid bericht op Facebook.

Harry Potter-gevoelens
“Ik krijg hier een beetje Harry Potter-gevoelens bij”, schrijft Van Tongeren. “Ervan uitgaande dat Harry Potter een fantasieverhaal is en zo’n pakket dus met geen mogelijkheid door een brievenbus past, betekent dat dus dat mevrouw of meneer zich onrechtmatig toegang heeft verleend tot onze woning om 13.04 uur”, aldus Van Tongeren in haar bericht aan PostNL, het bedrijf dat het pakket bezorgde. “Naast dat het onbeschoft, asociaal en strafbaar is, heeft het ook een effect op mijn gevoel van veiligheid in mijn eigen woning.”

Excuses
Laura was op het moment van bezorgen naar eigen zeggen gewoon thuis en werkt de deurbel naar behoren. “U zult dan ook begrijpen hoe verbaasd ik was om dit pakketje midden in de gang aan te treffen.” Post NL laat in een reactie weten dat ze het met haar beklag eens zijn. “Dit is niet de juiste manier van bezorgen”, laat het bedrijf in een reactie weten. “We hebben inmiddels contact gehad met de bezorger, en we gaan mevrouw onze excuses aanbieden.”

Niet aanstellen
Deze excuses zijn volgens veel mensen op Facebook niet nodig. Van de ruim 32.000 reacties vindt het leeuwendeel dat Van Tongeren ‘zich niet aan moet stellen’. “Wees blij dat je pakketje er is”, klinkt het meerdere keren. En: “Ik denk dat deze postbezorger graag wilde dat het pakketje netjes en droog bij de eigenaar terechtkwam. Als u het gevoel heeft niet meer veilig te zijn in uw woning, zou ik overwegen om het touwtje in de brievenbus te verwijderen”, schrijft een lezer. Wat vind jij? Laat het ons weten in de reacties!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AD | Beeld Facebook