PVC vloer: dit zijn de 5 grootste voordelen

Deze populaire vloerkeuze heeft heel wat voordelen!

Het is dé nieuwe vloertrend van dit moment: PVC vloeren. Hoewel deze vloersoort al enige tijd bestaat, lijkt PVC momenteel steeds vaker gekozen te worden door diverse huishoudens. En dat is ook niet heel gek, want een PVC vloer blijkt namelijk heel wat voordelen te hebben. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder!

Unieke, realistische look

Mooi zo’n houten, authentieke vloer, maar daarvoor moet je ook flink in de buidel willen tasten. Met de technieken van tegenwoordig kunnen PVC vloeren in alle soorten en maten geprint worden. Van beton- tot een houten look, alles is mogelijk. Heb je bijvoorbeeld altijd al zo’n prachtige visgraatvloer gewild? Ga dan voor een visgraat vloer van PVC. Zo heb je alle voordelen van een PVC vloer én de luxueuze, klassieke uitstraling in huis.

Geluiddempend

Houten- of laminaatvloeren zien we in veel interieurs terug. Loop je echter vaak met schoenen door het huis? Dan zijn deze vloeren niet bepaald geluiddempend. Met een PVC vloer heb je dezelfde uitstraling als een houten- of laminaatvloer, maar worden loopgeluiden optimaal geminimaliseerd. Perfect dus wanneer je in een appartement woont en de onderburen niet te veel overlast wil veroorzaken.

Houdt warmte beter vast

PVC is zo ontworpen dat het de kamertemperatuur in huis kan aannemen. Erg fijn, helemaal wanneer je vaker op sokken of blote voeten door het huis loopt. Wil je het nóg aangenamer maken voor je voeten? Dan is PVC ook uitermate geschikt voor vloerverwarming. Op deze manier verwarm je het hele huis en zijn onhandige radiotoren in het huis overbodig.

Gemakkelijk in onderhoud

PVC vloeren zijn misschien wel een van de makkelijkste vloeren om te onderhouden. Ze zijn slijt- en krasvast en beschadigen daarom minder snel dan een andere vloersoort. Daarbij kan je een PVC vloer makkelijk stofzuigen en dweilen en dien je ‘m slechts één keer per jaar te behandelen met een speciale cleanser. Wel zo makkelijk, toch?

Geschikt voor vochtige ruimtes

Zijn PVC vloeren dan alleen geschikt voor de woonkamer? Welnee! Je kan deze vloeren ook prima in vochtige ruimtes als een badkamer of keuken leggen. PVC zal in tegenstelling tot hout niet kromtrekken wanneer het in aanraking komt met vocht. Daarnaast worden PVC vloeren niet glad wanneer ze vochtig worden, dus je hebt geen zorgen meer om per ongeluk uit te glijden in de badkamer!

Lees ook: Zo gebruik je witte azijn om je vloeren schoon te maken

Bron: Binnenhuisadviseur | Beeld: Pexels