Om deze reden kun je je bed het beste onopgemaakt achterlaten

onopgemaakt

Iets met 1,5 miljoen (!) miniscule beestjes…

Je hebt twee verschillende mensen: de ene groep maakt hun bed elke ochtend netjes op voordat ze de dag beginnen, terwijl de andere groep het bed juist onopgemaakt achterlaat. De vraag is dan ook: wat is beter? En op die vraag hebben wij een duidelijk antwoord. 

Opgemaakt of niet?

Trek jij de lakens elke ochtend weer recht en strak, of laat je de boel de boel? Blijkbaar kun je beter voor de laatst optie gaan. Een onopgemaakt bed lijkt misschien rommelig, maar het zou veel beter zijn voor je gezondheid. En dat heeft alles te maken met hele kleine beestjes.

Beestjes

We slapen allemaal in een bed vol huisstofmijten, zo blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd is in het vakblad Experimental & Applied Acarology. Om je een idee te geven: we hebben het hier over zo’n 1,5 miljoen (!) van die miniscule beestjes in je bed. Ieuw…geen prettig idee!

Zonlicht

En wat blijkt uit het onderzoek? Huisstofmijten nestelen zich het liefst op warmen, donkere en vochtige plekken. Je kunt je dus voorstellen dat een opgemaakt bed een heerlijk plekje is voor deze beestjes – vooral wanneer de gordijnen open zijn en er wat zonlicht op de lakens valt. Het mag er dan mooi en netjes uitzien, je bed onopgemaakt achterlaten heeft ook zo zijn (gezondheids)voordelen. Daarnaast is het natuurlijk goed om je beddengoed eens per week op hoge temperatuur te wassen.

Lees ook: Aha: om deze reden is naakt slapen goed voor je lichaam

Bron: Flair, HLN | Beeld: Pexels