Hierom mag je restjes eten niet in aluminiumfolie verpakken

aluminiumfolie

Vershoudfolie

Wat je gebruiken in plaats van aluminiumfolie? Vershoudfolie – de naam zegt het al – zorgt ervoor dat je eten vers blijft, doordat het geen zuurstof meer krijgt. Hier kun je dus beter je bakje of bord mee afdekken. Als je een vershoudbakje gebruikt, is formaat ook belangrijk. Als er veel ruimte over is, kan er alsnog zuurstof bij het eten komen.

Deksel

Uiteraard kun je je eten het beste met een deksel afdekken dan met folie. Dit beschermt het eten beter tegen zuurstof van buitenaf. Daarnaast is het belangrijk dat je je eten snel koel zet. Als het warme eten twee uur of langer op kamertemperatuur wordt bewaard, zullen de bacteriën snel groeien. Dit geldt vooral voor eten waar zuivel of vlees in is verwerkt.

Vriezer

Wanneer je echt te veel eten hebt gekookt, dan is de vriezer beter dan de koelkast. Hier kunnen de restjes nog maanden goed blijven en kun je het eten makkelijker verdelen in bakjes of zakjes. Let er wel op dat eten op den duur ook kan bederven in de vriezer.

Pagina 2/2

Lees ook: Waarom je een bal van aluminiumfolie in je vaatwasser moet stoppen

Bron: KookFans| Beeld: Pexels, Pixabay