Dit is waarom je een rond vloerkleed in je interieur moet opnemen

rond vloerkleed interieur

Wij geven je 4 redenen waarom een rond vloerkleed zo goed staat in je woning

Op het gebied van interieur zien we de trends komen en gaan. Ook wanneer het op vloerkleden aankomt zien we verschillende soorten terugkomen. Wat die kleden eigenlijk altijd gemeen lijken te hebben? Ze zijn allemaal rechthoekig. En dat is best zonde, want een rond vloerkleed kan veel voor je interieur doen. Wij sommen een aantal redenen voor je op.

1. Het is eens wat anders

Als je aan een vloerkleed denkt, denk je vaak aan een rechthoekig ding. Niet zo gek, want dit is ook wat de meeste mensen in huis hebben. Door een rond vloerkleed aan te schaffen, doe je eens wat anders. Je maakt je interieur helemaal af met een vloerkleed en jouw ronde kleed zorgt er dan voor dat jouw interieur er anders uitziet dan die van een ander.

2. Je kunt dingen benadrukken

Heb je een prachtige plant, maar komt die niet helemaal tot zijn recht in je woning? Door de plant op een rond vloerkleed(je) te plaatsen, vestig je de aandacht helemaal op die plant. Hetzelfde geldt voor een prachtige, grote stoel die je misschien in de hoek van je woonkamer hebt staan. Door er een rond vloerkleed onder te plaatsen maak je er een echte eyecatcher van, zonder te overdrijven.

3. Je kunt variëren

Oké, ook normale vloerkleden zijn er in tig kleuren, formaten en motiefjes. Wellicht denk je dat de keuze wat geringer is wanneer het op ronde vloerkleden aankomt, maar gelukkig is dat helemaal niet het geval. Er is ruime keus wat betreft ronde vloerkleden. Zo kun je altijd een rond vloerkleed vinden dat bij jouw inrichting past.

4. Het maakt je woning knus

Heb je een hoekige woonkamer, een hoekige tafel en een hoekbank? Dan kan een rond vloerkleed ervoor zorgen dat het harde van al die hoeken wat wordt afgebroken. Het ronde vloerkleed zorgt dan voor een knus en warm geheel. 

Lees ook: Klaar voor de herfst: 6 tips om een strak interieur gezelliger te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Beeld: Unsplash