Dit is de reden waarom we vanaf nu allemaal een schepje suiker in de tuin moeten leggen

Bijen

In zijn Engelstalige bericht vertelt de bioloog dat de bijenpopulatie in de afgelopen vijf jaar met eenderde is gedaald. De gevolgen hiervan zijn groter dan je zou verwachten, want als bijen van de aardbodem verdwijnen zouden mensen nog maar vier jaar te leven hebben. Dit heeft te maken met de bestuiving van bijen op gewassen, waar wij letterlijk ‘de vruchten van plukken’. Dankzij de bijen kunnen wij namelijk appels, aardbeien, tomaten, bessen, paprika’s en andere groente- en fruitsoorten verbouwen.

Schepje suiker

Om deze reden is het dus belangrijk om deze zachtaardige beestjes een handje te helpen. Volgens Sir David kan dit al op een zeer simpele en effectieve manier. “Bijen kunnen moe worden en hebben dan simpelweg geen energie meer om naar hun korf terug te

keren. Dat kan ertoe leiden dat ze vertrapt of weggevaagd worden. Een uitgeputte bij kan op krachten komen met een mengsel van suiker en water. Meng daarvoor twee eetlepels witte kristalsuiker met een eetlepel water en leg dit op een plek die bereikbaar is voor de bij.” In zijn oproep sluit hij af dat hij hoopt dat hij hiermee mensen bewust kan maken van deze belangrijke bevindingen.

Pagina 2/2

Lees ook: Tropische temperaturen op komst: tijd om de afvalcontainer alvast goed schoon te maken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: wikipedia