Schimmel in je badkamer? Op deze makkelijke manier kom je daar van af

Je hebt er geen dure schoonmaakspullen voor nodig

Schimmel in de badkamer is niet alleen vies om naar te kijken en om te ruiken, het kan ook nog eens slecht voor je gezondheid zijn. Schimmels kunnen namelijk voor luchtwegklachten, allergische reacties, prikkende ogen en rode huid zorgen. Genoeg reden dus om die vieze plekken uit je badkamer te verwijderen. Maar hoe pak je dat het best aan?

Schimmels

Je badkamer is natuurlijk een vochtige plek. Je doucht er dagelijks en/of neemt regelmatig een bad. Als je badkamer niet goed genoeg geventileerd wordt (door bijvoorbeeld een raampje open of een badkamerventilator), kunnen al snel schimmels ontstaan. Die kun je herkennen aan de grijze en zwarte plekken op je plafond en tussen de badkamertegels. Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk van af. Gelukkig heb je daar geen dure chemische troep voor nodig. Wij delen twee makkelijke manieren om van die vieze schimmelplekjes af te komen.

Baksoda en azijn

De eerste manier om van schimmelvlekken op het plafond af te komen, is met een mengsel van baksoda en azijn. Neem een half kopje baksoda, een kopje azijn en drie kopjes water en meng dit samen. Breng dit mengsel vervolgens aan op de schimmel in de badkamer. Laat het een half uurtje intrekken en spoel het vervolgens af. Je kunt hierbij ook een spons gebruiken. Zorg er wel voor dat het nog goed nat is. Als je schimmels droog probeert weg te boenen, verspreid je de schimmels namelijk alleen maar – óók door de lucht. Op deze manier kun je sneller last krijgen van allergische reacties en luchtwegklachten.

Bleekwater

Ook kun je simpelweg wat bleekwater gebruiken om de schimmelvlekken tussen de tegels te verwijderen. Meng één liter water en 25 ml bleekwater in een emmer. Breng dit met een spons aan op de tegels en laat het een uur intrekken. Hierna kun je het afspoelen en weg is de schimmel. Wees wel heel voorzichtig met het bleekwater. Bleekwater maakt namelijk vlekken op je kleren die er nooit meer uitgaan. Dus tenzij je voor een onvoorziene tie dye look wil gaan in je mooie outfit, kun je beter wat oude kleren aantrekken.

Lees ook: Deze 4 plekken in de badkamer vergeet je schoon te maken

Bron: Murenvochtig.nl | Beeld: Unsplash