Van een schoolbus en een oude container een huis maken? Dit gezin deed het!

schoolbus huis

En wat is het huis prachtig ingericht!

Veel mensen moet er niet aan denken om met een gezin in een containerwoning te wonen. Het is klein en vaak niet bepaald sfeervol te noemen. De familie Thompson bewees echter het tegendeel. Van een container en een schoolbus maakten ze dit mooie, mobiele huis.

Reizen

Je huis verkopen en gaan reizen? Niet veel mensen doen het. Toch was dit het besluit van Jeremy en Mia Thompson. Negen jaar geleden hakten ze de knoop door. Het koppel verkocht hun huis in de stad en verruilden die voor een busje dat ze transformeerden in een mobiel huis. Ze hadden genoeg van hun baan en ze wilden reizen nu ze de kans nog hadden. En dat deden ze ook. 

Kinderwens

Na een jaar reizen besloot het stel dat ze eigenlijk wel een gezin wilde stichten. Het stel kocht een schoolbus op een veiling en zouden die wel even ombouwen tot een huis. Zo gezegd, zo gedaan. Ze verwijderden het metaal achter de cabine en verruilden dit voor een houten huisje, gemaakt van een container.

Schoolbus ombouwen tot een huis

Jeremy werkte een tijd als automonteur en kon zijn expertise inzetten voor het project. Als timmerman kluste hij bij om geld te verdienen en daarvan konden Jeremy en Mia een betaalbare container op de kop tikken. De container was eigenlijk klaar voor de schroothoop, maar het stel zag er nog wel wat in. Jeremy transformeerde het in een houten woning met een groen dak. Jeremy vertelt dat hij graag wilde experimenteren met de spullen die hij al had. Een deur werd bijvoorbeeld gebruikt als raam.

Bekijk het resultaat op de volgende pagina.

Pagina 1/2