Zes schoonmaakgeheimen om je huis altijd netjes te houden

netjes

Zo blijft je huis netjes

Het kostte je uren werk om je huis aan kant te maken, maar binnen één minuut lijkt het alweer een chaos te zijn. Je hebt je nog niet omgedraaid of de keuken is weer een bende en de woonkamer ziet er wel heel bewoond uit. Hoe kan het toch dat je buurvrouw haar huis wel altijd spik en span heeft? Hier zijn zes schoonmaakgewoontes die je jezelf moet aanleren om altijd een net huis te hebben. 

Het is een fluitje van een cent.

Maak tussen het koken door schoon
In plaats van te wachten met schoonmaken tot na het eten, kun je ook tussendoor alvast de vaatwasser inruimen en een paar kommen schoonmaken. Haal meteen even een doekje over het aanrecht en je keuken ziet er binnen een minuutje weer netjes uit.

Doe iedere dag een beetje
Maak niet twee keer per week alles in huis schoon, maak maak iedere dag twintig minuten vrij om dingen op te ruimen of schoon te maken. Door iedere dag schoon te maken, hoef je steeds maar een beetje op te ruimen wat je op de lange termijn veel tijd bespaart.

Laat iedereen meehelpen
Ieder gezinslid kan meehelpen in het het huis. Laat je kinderen de handen uit de mouwen steken door zelf hun bed op te maken. Ook een doekje over het aanrecht halen of de eettafel schoonmaken is iets wat kinderen prima kunnen doen.

Maak het leuk
Veel mensen houden niet van schoonmaken en vinden het daarom zeker niet leuk. Je kunt het schoonmaken gelukkig wel wat draaglijker maken door je favoriete muziek op te zetten en af en toe een dansje te doen. De tijd gaat hierdoor twee keer zo snel.

Doe nog een paar kleine dingen voordat je naar bed gaat
Maak voordat je gaat slapen nog een rondje door het huis. Zet de vieze glazen die nog op het aanrecht staan in de vaatwasser. Hang de jassen aan de kapstok, leg de schoenen op hun plek en ruim de tassen die nog op de grond staan op. Wanneer je opstaat ben je dankbaar dat je nog even de kleine dingen hebt opgeruimd.

Volg de twee minuten-regel
De twee-minutentechniek is ideaal op het gebied van schoonmaken. Kun je het klusje binnen twee minuten klaren? Dan maak je het meteen schoon. Op deze manier stel je al die kleine klusjes niet langer uit waardoor je uiteindelijk niet twee uur bezig bent om al die klusjes te doen.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest

Bron: Purewow | Beeld: Pexels