Tapijt reinigen is opeens zo makkelijk met dit simpele trucje

tapijt schoonmaken

Nooit meer vlekken in je tapijt!

Tapijten liggen in menig huishouden om de woning een gezellige uitstraling te geven. Lekker warm aan de voeten en heerlijk knus in de winter. Maar wat zijn ze toch lastig schoon te houden, vooral in vergelijking met een praktisch laminaatvloertje. Maar niet getreurd, wij hebben dé tip voor het schoonmaken van tapijten!

Zo makkelijk kan het zijn!

Tapijt schoonmaken

Tapijten laten een huiskamer zorgen voor een sierlijke uitstraling in huis. Behalve natuurlijk als er lelijke vlekken op zitten. Zonder de juiste zorg kan een tapijt gaan slijten en kan het er in plaats van sierlijk allerminst chique uit gaan zien. Regelmatig stofzuigen helpt natuurlijk, maar helaas haalt dit maar een klein gedeelte van het vuil weg. Voor het verwijderen van de vlekken in je tapijt zul je toch echt meer moeten doen. Voordat we de tip introduceren, even een paar dingen die je absoluut niet moet doen bij het schoonmaken van je tapijt.

  • Nooit wrijven! Uit gewoonte hebben we vaak de neiging om een vlek te verwijderen door hardhandig te gaan boenen. Dit is bij een tapijt echter niet heel verstandig: zo duw je het vuil alleen maar dieper in de vezels van het tapijt.
  • Gebruik geen agressieve middelen: dit kan je tapijt blijvend beschadigen.
  • Gebruik geen zout om vlekken te verwijderen. Je kunt nooit al het zout verwijderen. Zout trekt vocht aan, waardoor er vochtige plekken op je tapijt ontstaan. Niet fijn!

Scheerschuim

cheerschuim werkt als een goedkope vervanger voor dure tapijtreinigende mousse of shampoo. Belangrijk is wel dat het scheerschuim kleurloos is en geen toevoegingen zoals menthol bevat. Gekleurde scheerschuim kan het tapijt verkleuren en sommige geurstoffen kunnen in het tapijt bijten. Heb je een wit gekleurde mild ruikende scheerschuim bij de hand?

Zo doe je het:

Behandel de vlek door de vlek compleet te bedekken met scheerschuim. Wacht 20 minuten zodat het scheerschuim kan intrekken, en wrijf het vervolgens zachtjes in het tapijt met een sponsje. Maak daarna een schone doek nat en dep hiermee het schuim op. Weg is de vlek!

Lees ook: Zo gebruik je witte azijn om je vloeren schoon te maken

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Beeld: Videostill, YouTube