Zo kun je een sfeervol terras creëren

terras

Met een tuinvloer van kunstplanken kun je een heel eind komen 

In de lente en zomer krijgen veel mensen opeens de kriebels om hun tuin aan te pakken. Ben jij een van die mensen? Begin dan eens met je terras. Vaak besteed je hier veel tijd en je kunt hier met lekker weer ook visite ontvangen. Kun je nog wat inspiratie gebruiken om je terras gezelliger te maken? Wij geven tips. 

Bloemen 

Je terras aanpakken hoeft niet veel geld te kosten. Je kunt de boel bijvoorbeeld letterlijk en figuurlijk opfleuren door bloemen rondom je terras te planten. Kies voor bloemen waar je zo lang mogelijk plezier van hebt of ga voor varianten die elk jaar weer opkomen.

Maak het huiselijk

Je zou je terras kunnen zien als je huiskamer, maar dan buiten. Natuurlijk kun je niet alles buiten laten staan als er een flinke plensbui over het land trekt, maar je kunt je buitenstoelen leuk aankleden met kussentjes of een loungeset aanschaffen. Op die manier maak je je terras hartstikke knus.

Licht

Wil je graag lang buiten blijven zitten op de zomerse dag? Dan kun je extra sfeer creëren met licht. Hang een slinger lichtpeertjes op en je terras krijgt meteen een andere uitstraling. Je zou ook kunnen kiezen voor een vuurkorf of fakkels, maar dit moet je wel goed in de gaten blijven houden als het brandt.

Vlonderplanken

Met houten vlonderplanken creëer je een mooi en sfeervol terras. Het is niet alleen een alternatief voor bestrating. De warme, natuurlijke uitstraling van houten vlonderplanken is een ware blikvanger in een tuin. Houten vlonders zijn van hardhout of naaldhout. De houten vlonderplanken van hardhout zijn zeer duurzaam en zijn over het algemeen voorzien van een FSC keurmerk.

Composiet

Traditionele houten materialen in de tuin worden steeds vaker vervangen door houtcomposiet, ook wel WPC of HKC genoemd. Composiet is een materiaal dat is opgebouwd uit verschillende componenten. In feite is het ideaal voor schuttingen en vloervlonders voor buiten. Vlonderplanken van composiet zijn samengesteld uit samengeperste houtvezels en gerecycleerde kunststof. Het is vrijwel onderhoudsvrij en duurzaam. Woodcomposiet.nl biedt vlonderplanken met een samenstelling van 60% FSC-gecertificeerde houtvezels en ongeveer 40 procent gerecyclede kunststoffen. Ben je ook nog eens goed bezig! 

Lees ook: Schoffel in de aanslag: tuinieren is goed voor je mentale en geestelijke gezondheid

Bron: Rubriek | Beeld: Unsplash

Array