Geen oog dicht gedaan door het warme weer? Met deze 8 tips slaap je ook goed in deze hitte


Slaap je slecht door het warme weer? Zo los je het op

Het is vandaag alweer de twaalfde zomerdag van de maand mei, met temperaturen die oplopen tot de 30 graden Celsius. Het is dan ook flink zweten geblazen, wat onze slaap niet ten goede komt. Niet veel mensen zijn gezegend met airconditioning in huis en als de zon de hele dag vol op je slaapkamer schijnt, dan kan het er flink warm worden met, met een gebroken nacht als gevolg. Hoe los je dit op?

Zo slaap je weer als een roos.

1. Ramen

We gaven deze tip al in een eerder artikel over hoe je je huis koel houdt. Het is verstandig om de ramen overdag dicht te houden en ook de gordijnen of luxaflex te sluiten. Hierdoor creëer je schaduw in je huis waardoor het er niet zo snel warm wordt. Doe pas ‘s avonds de ramen open, wanneer de zon onder is. Zet het liefst ramen tegenover elkaar open zodat het een beetje doorwaait. Pas wel op voor muggen en andere insecten, dus houd het licht uit of gebruik een insectenhor.

2. Douche

Er wordt soms tegenstrijdig nieuws verspreid over of je nu wel of niet koud moet douchen als het warm is. Een hele koude douche is inderdaad niet verstandig, omdat je lichaam dan hard gaat werken om op te warmen. Kies in plaats daarvan voor een lauwe douche om genoeg af te koelen en fris in bed te stappen.

3. Kussen

Je hoofdkussen houdt veel warmte vast. Heb je erg veel last van een warm hoofd, overweeg dan om een kussen aan te schaffen die gevuld is met boekweit in plaats van dons of kunststof. Boekweit houdt nauwelijks warmte vast, dus je kussen blijft lekker koel.

4. Mobiele airco

Airconditioning is flink duur om te laten installeren, maar er bestaan ook kleinere units die iets goedkoper zijn. Heb je echt veel last van de warmte, dan kun je overwegen om een mobiele airco aan te schaffen. Deze kun je ook van kamer naar kamer rollen, dus je kunt hem overal mee naar toe nemen.

5. Ventilator

De ventilator blijft een goede oplossing. Zet hem voor het raam om koele lucht naar je toe te blazen. Je zult merken dat je door het briesje lekker afkoelt. Luxere modellen hebben een timer waardoor hij niet de hele nacht aan hoeft te staan. Je kunt ook zelf een airco maken van je ventilator en een flesje bevroren water.

6. Slaap beneden

Als je een slaapkamer bovenin het huis hebt wordt het er flink warm. Hitte stijgt op, dus het kan zijn dat jouw slaapkamer daardoor nóg warmer wordt. Kun je de hitte niet meer aan, overweeg dan om je matras beneden in de woonkamer of keuken te leggen waar het lekker koel is.

7. Nat washandje

Het kan soms prettig zijn om een washandje of handdoek vochtig te maken en deze op je voorhoofd of in je nek te leggen. Ook kun je een vochtige handdoek over je heen leggen in plaats van een deken. Zo koel je snel af.

8. Trek iets aan

Veel mensen zijn geneigd om hun pyjama uit te trekken als het warm is en in alleen ondergoed of naakt te slapen. Juist als het warm is kan je baat hebben bij een pyjama. Het vangt je zweet op en beschermt je tegen de hitte die je partner uitstraalt. Kies voor een luchtig model.

 

Lees ook: Hebben: de Lidl komt binnenkort met dít fantastische product voor op warme dagen!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Gezondheidsnet | Beeld: Videostill YouTube