Blijkbaar val je makkelijker in slaap als je deze plant in je slaapkamer zet

slaapkamer

Geen plafonddienstjes meer voor jou

Na een hele dag in touw te zijn geweest, ben je vaak wel toe aan acht uurtjes slaap. Maar wat nu als je maar niet in slaap kunt vallen en al tig schapen hebt geteld? Dan is het tijd voor andere maatregelen. Nee, je hoeft daarvoor niet aan de slaappillen. Deze planten werken namelijk ook prima!

Lavendel

Als je weleens in een kruidenbad hebt gezeten, had je vast de mogelijkheid om te kiezen voor een lavendelgeurtje. Dat is helemaal niet zo gek, de geur werkt kalmerend en dringt stress terug. De plant is ook nog eens supermooi (niet dat je daar veel van meekrijgt als je slaapt).

Jasmijn

Deze witte bloem ruikt heerlijk en blijkt ook nog eens helende krachten te hebben. Bij sommige volkeren wordt deze plant gebruikt om een betere nachtrust te krijgen. Dus waarom zou jij het niet doen?

 Klimop

Een klimopplant in je kamer kan wonderen verrichten voor je nachtrust. De plant filtert giftige stoffen en zorgt voor schone zuurstof. Ook vermindert de plant schimmels in de slaapkamer. Zo kun je heerlijk én met een gerust hart slapen.

Aloë Vera

Deze groene plant zorgt ervoor dat de lucht in je slaapkamer wordt gezuiverd waardoor je automatisch beter slaap. Schone lucht is erg belangrijk voor een goede nachtrust!

Sansevieria trifasciata

Wie zich niet aan deze tongbreker wil wagen, kan het gewoon houden op de ‘Vrouwentong’. Deze plant geeft zuurstof af waardoor de kwaliteit van de lucht in je kamer verbetert.

Ben je benieuwd waar planten nog meer tot z’n recht komen? Lees dan dit artikel:

Bron: Zelfmaak ideetjes. Beeld: Unsplash