Dit zegt de slaaphouding van jou en je partner over jullie relatie

slaaphouding

Hoe liggen jij en je lief in bed?

Er is een aantal stellen dat romantisch lepeltje-lepeltje in slaap valt, maar de meesten kennen een andere realiteit: eentje waarbij de deken midden in de nacht gestolen wordt, waarna vervolgens bibs tegen bibs de nacht wordt voortgezet. In welke houding liggen jij en je partner meestal? En wist je dat het wat over je relatie kan zeggen?

Je slaaphouding kan je veel vertellen over je relatie.

Onderbewustzijn

Wanneer we slapen, neemt ons onderbewustzijn een beetje ons lichaam over, zo meldt Little Things. Daarom kan de manier waarop we met onze partner in bed liggen veel verklappen over de relatie. Bij deze een aantal slaaphoudingen en wat het precies betekent.

1. Lepeltje-lepetje

Uit een studie gedaan door relatiepsycholoog Corrine Sweet, blijkt dat maar een klein deel van de stellen lepeltje-lepeltje ligt, namelijk 18 procent. Volgens de psycholoog neemt een van beiden dan een ‘beschermende houding over de ander aan’. Lichaamstaal-expert Patti Wood vult aan dat het ook laat zien dat de kleine lepel de ander vertrouwt.

2. De losse lepel

De losse lepel is eigenlijk hetzelfde als lepeltje-lepeltje liggen, maar in dit geval lig je niet strak tegen je partner aan, maar iets losser. Met name stellen die net bij elkaar zijn, liggen erg dicht tegen elkaar aan, maar de losse lepel zie je wat vaker als het stel al wat langer bij elkaar is. Volgens Paul Rosenblatt, de auteur van Two in a Bed: The Social System of Couple Bed Sharing is dit een prima positie voor optimale slaap. Patti Wood vult weer aan dat het nog steeds laat zien dat de twee beschermend zijn naar elkaar toe.

Lees verder op de volgende pagina.

Pagina 1/2