Slakken in de tuin? Met deze milieuvriendelijke truc zijn de zo weg

Zo creëer je een slakkenvrije tuin!

Slakken zijn vaak ongewenste gasten in je tuin; zowel huisjesslakken als naaktslakken kunnen je mooie bloemen, planten, verse groenten of kruiden aanvreten. Heb jij ook last van deze ongenode gasten? Op deze manier kun je ze verjagen.

Vooral de weersomstandigheden hebben veel invloed op de aanwezigheid van slakken.

Plaag

Slakken vormen een van de grootste problemen van de meeste tuiniers. Slakken eten dood of levend plantaardig materiaal en dood dierlijk materiaal. Vooral ‘s nachts trekken ze er massaal op uit voor een feestmaal waardoor er de volgende ochtend niets meer over is van jouw met zorg verpotte Albert Heijn moestuintjes. Aangezien de slakken al in april beginnen met de voortplanting -ze leggen dan 400 eieren die drie weken later uitkomen- is het belangrijk om ze snel te verjagen om een grote plaag te voorkomen.

Preventieve maatregelen

Omdat voorkomen beter is dan genezen is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen. Dit doe je door de tuin regelmatig te schoffelen zodat de bovenste grondlaag uitdroogt en de slakken zich minder goed kunnen verplaatsen, donkere en vochtige plekken in het gras te vermijden (hier verschuilen slakken zich vaak) en nestkastjes op te hangen om vogels te lokken die slakken eten. Is het kwaad echter al geschied en hebben de slakken hun plek in jouw tuin al bemachtigd? Dan kun je het volgende doen.

Lees de tip voor milieuvriendelijke slakkenbestrijding op de volgende pagina.


Pagina 1/2