Slechte wifi-verbinding in huis? Dit item zou de oorzaak kunnen zijn!

Dit voorwerp in huis zou maar zo de stoorzender kunnen zijn

Tegenwoordig kunnen we haast niet meer zonder het internet. We kijken de hele dag op onze telefoon, struinen sociale media af en streamen series en films op Netflix. Een goedwerkende wifi-verbinding is hiervoor een must. Maar het signaal is lang niet overal even goed. Zelfs in huis kan de verbinding te wensen overlaten. De oorzaak hiervan kan een bepaald item in huis zijn, dat het wifi-signaal flink kan verstoren.

Heb jij dit item ook in huis?

Wifi-verbinding

Wanneer je last hebt van een slechte wifi-verbinding, kun je het beste eerst de router herstarten. Is het probleem nog steeds niet opgelost? Check dan eens de verlichting in je huis. Volgens Agentschap Telecom zou energiezuinige led-verlichting die niet goed aangesloten is, kunnen zorgen voor storingen van radio, televisie, wifi en de huistelefoon. Ditzelfde geldt voor goedkope led-lampen. De Consumentenbond adviseert om lampen van goede kwaliteit te kopen die aan de wettelijke normen voldoen. Deze zijn te herkennen aan een keurmerk. Het internetprobleem zou ook veroorzaakt kunnen worden door de fitting van de lamp. Deze zou namelijk verouderd kunnen zijn, waardoor hij niet geschikt is voor een nieuwe led-lamp.

Testen

Heb je al van alles geprobeerd om de wifi in je huis te verbeteren, maar haalt het niets uit? Dan is het toch verstandig om even te testen of het met je verlichting te maken heeft. Zet hiervoor eens alle lampen uit en kijk of het signaal hierdoor sterker wordt. Is de wifi nu inderdaad beter? Dan doe je er misschien goed aan om nieuwe (kwalitatief betere) lampen te kopen. Mocht dit ook niet werken, dan kun je het beste een specialist inschakelen om naar je verlichting te laten kijken.

Lees ook: Waarschuwing: waarom je beter geen babyfoto’s online kunt delen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Unsplash