Met slippers aan of op blote voeten autorijden: mag dat nu wel of niet?

Slippers, blote voeten en sandalen: toegestaan of niet?

Een klein autoritje op de slippertjes: dat kan toch zeker wel? Veel mensen stappen voor korte ritjes met slippers aan in de auto, ervan overtuigd dat dit geen kwaad kan. Maar is dit wel waar? En is het überhaupt wel toegestaan om met slippers aan auto te rijden?

Het is niet verboden, maar kan je een heleboel geld kosten.

Gevaar

Officieel gezien mag je in Nederland wel rijden met slippers aan. Maar verstandig, dat is het zeker niet. Slippers kunnen namelijk heel makkelijk achter het pedaal blijven hangen. Daarnaast zijn zowel slippers als sandalen vaak heel glad, waardoor ze makkelijk van de pedalen afglijden. Dit kan hele gevaarlijke situaties opleveren waardoor je niet alleen jezelf, maar ook andere weggebruikers in gevaar brengt. En andere mensen in het verkeer in gevaar brengen, dát is wel verboden. In andere landen is het overig wel verboden om met slippers aan te autorijden: vorig jaar werd een vrouw in Toulouse nog beboet om deze reden.

Schade

In Nederland dus niet, maar wel riskeer je heel veel onkosten wanneer het dragen van teenslippers indirect zorgt voor een verkeersongeluk. Blijkt namelijk dat je ten tijde van het ongeval niets of teenslippers aan je voeten droeg, dan wordt alleen de schade van de tegenpartij vergoed. Dit is ook het geval als je heel goed verzekerd bent. Het kan je dus heel veel geld kosten maar belangrijker is nog wel dat je er jezelf en anderen mee in gevaar brengt. Trek dus als je gaat rijden altijd -ook als het heel erg warm is- goede, stevige schoenen aan waarmee je grip hebt op de pedalen en dus controle hebt over de auto.

Lees ook: Met deze simpele truc kun jij je warme auto binnen enkele seconden laten afkoelen

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Generali | Beeld: Tips en Weetjes ©