Ka-ching! Met deze handige tips wordt sparen heel makkelijk

geld-besparen

Sparen is nog nooit zo makkelijk geweest

Geld sparen zonder dat je dat doorhebt, dat klinkt toch heerlijk? Met een paar trucjes gaat je dat zeker lukken. En de eerste klap is een daalder waard, dus wij delen de handigste tips om te sparen. Aan de slag!

1. Kortingen afgaan

Bij de ene supermarkt zijn misschien de aardappelen goedkoper dan bij de andere supermarkten. Het loont daarom zeker om de kortingen af te gaan. Dit kost je wellicht wat meer tijd dan wanneer je alles bij één supermarkt koopt, maar je bespaart zo veel geld.

2. Automatisch incasso

Een automatisch incasso naar je spaarrekening is een goed idee om te gebruiken wanneer je onbewust wat geld wilt sparen. Je kunt zelf bepalen hoe vaak en hoeveel geld er van je rekening naar je spaarrekening gaat. Wanneer je bijvoorbeeld om de twee weken €25,- automatisch naar je spaarrekening overmaakt, spaar je in een jaar tijd al €650,-. En dat is een fijne manier van sparen, want je merkt het nauwelijks in de portemonnee.

3. Kleingeld besparen

Tegenwoordig heb je een hoop apps voor jouw telefoon die kleingeld omzetten naar een spaarpotje. Dit is handig, want hierdoor ben je ook onbewust aan het sparen. Wanneer je contant geld hebt, kun je dit in een spaarpot stoppen en om de tijd naar de bank brengen. Dat scheelt een zware portemonnee en is makkelijk vol te houden.

4. Afmelden nieuwsbrieven

Wij zijn allemaal gevoelig voor acties en nieuwsbrieven. Om ervoor te zorgen dat je minder impulsaankopen doet, kun je het beste afmelden van sommige nieuwsbrieven. Nieuwsbrieven die je verleidelijke kortingen aanbieden, zijn namelijk niet zo vriendelijk voor de portemonnee als ze doen geloven.

5. Bewust boodschappen doen

Weet jij wat je vanavond gaat eten? En morgen? Het is goed om hier alvast over na te denken. Hierdoor kun je namelijk bewust boodschappen doen en koop je alleen de producten die je nodig hebt. En de ingrediënten voor het ene gerecht, kunnen ook weer bij een ander gerecht. Dat scheelt een dagelijks tripje naar de supermarkt en je bespaart geld!

6. Spaardoelen stellen

Wil je een verre reis maken of een huis kopen? Een spaardoel gaat je helpen om inzicht te krijgen in je spaargeld. Wanneer je gemotiveerd bent om ergens voor te sparen, zal het daarnaast ook makkelijker gaan. Veel banken hebben handige trucjes bij je spaarrekening waardoor je precies kunt zien hoeveel geld je nog nodig hebt om het spaardoel te behalen. Doe daar dus je voordeel mee.

7. Samen sparen

Wil je een stok achter de deur of iemand waarmee je samen spaart? Je kunt dit goed samen doen met je partner of kinderen. Vooral voor kinderen is het belangrijk om op tijd te beginnen met sparen. Maak bijvoorbeeld een spaarmeter en kleur een vakje in zodra ze dichter bij het doel komen. Ook kun je het zakgeld verdelen over twee potjes, waarvan een gedeelte op de spaarrekening komt. Doe dit ook bij jezelf en je zult merken dat het sparen veel sneller gaat.

Lees ook: Deze 21 tuinhacks besparen je veel tijd en geld

Bron: Bespaarinfo.nl, Metro Nieuws | Beeld: Pexels